News Flash:

Senator‏ american: Scrisoarea lui "Giuliani, purtator de cuvant al lui Trump", contrazice pozitia Departamentului de Stat privind lupta anticoruptie din Romania

31 August 2018
1186 Vizualizari | 0 Comentarii
Rudy Giuliani

Senatorul american Christopher Murphy afirma ca scrisoarea avocatului Rudy Giuliani, "purtator de cuvant al lui (Donald) Trump", contrazice pozitia Departamentului de Stat al SUA privind problema coruptiei din Romania, subliniind ca avocatul presedintelui a fost platit pentru acest lucru.
Senatorii John McCain (republican) si Christopher Murphy (democrat) au adresat luna aceasta o scrisoare premierului Viorica Dancila, in care i-au cerut acesteia sa nu faca pasi inapoi in lupta impotriva coruptiei.

"Cred ca asta este o chestiune majora. La inceputul acestei luni, John McCain si cu mine am trimis o scrisoare Guvernului Romaniei, indemnand confruntarea coruptiei. Apoi, Giuliani - purtator de cuvant lui Trump - a trimis o scrisoare care contrazice atat scrisoarea noastra, dar si pozitia Departamentului de Stat. Si a fost platit pentru asta", afirma senatorul american intr-un mesaj pe Twitter.
Mesajul lui Murphy face trimitere si catre un articol din The Washington Post, in care se afirma: "O scrisoare pe care Rudolph W. Giuliani, unul din avocatii personali ai presedintelui Trump, a trimis-o oficialilor romani care se opun luptei anticoruptie din aceasta tara a atras atentia Departamentului de Stat si a reinnoit semnele de intrebare privind continuarea activitatii sale pentru clienti straini in timp ce il reprezinta pe presedinte".

Un oficial american citat de Washington Post a declarat ca "Rudy Giuliani nu vorbeste in numele Administratiei SUA privind politica externa".

Giuliani a declarat marti ca nu este implicat in alte tari decat Romania, adaugand ca nu a discutat despre activitatea sa in tara noastra cu Trump sau vreun oficial din cadrul Administratiei SUA.

"Sunt cetatean privat", a declarat Giuliani cand a fost intrebat de ce a trimis o scrisoare care contrazice pozitia autoritatilor SUA. Giuliani a adaugat ca nu cunoaste in intregime pozitia SUA privind lupta anticoruptie din Romania, despre care spune ca este "o chestiune interna" a tarii noastre.

"Poate ar fi trebuit sa scriu scrisoare ca nu il reprezint pe presedinte", a mai afirmat Giuliani, adaugand ca a crezut ca oficialii romani cunosc acest lucru.

Giuliani a mai declarat ca a discutat cu cel putin un oficial roman pentru a se informa, insa a refuzat sa spuna despre cine este vorba.

Oficialii de la Casa Alba au fost surprinsi sa afle de activitatile lui Giuliani in Romania, potrivit unor surse familiare cu aceasta chestiune.


senatorul christopher murphy rudy giuliani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)