News Flash:

Atac cu BOMBA: Doi oameni au murit si alte 37 de persoane au fost ranite la un festival stradal din Filipine

29 August 2018
866 Vizualizari | 0 Comentarii
atac

Doi oameni au murit si alte 37 de persoane au fost ranite la un festival stradal din sudul Filipinelor, de o bomba de casa ascunsa sub o motocicleta, au declarat oficialii de securitate, acestea fiind ultimele tulburari dintr-o regiune predispusa militantismului, relaetaza Reuters.
Explozia a avut loc in fata unui stand de imbracaminte de-a lungul unei autostrazi din Isulan, in provincia Sultan Kudarat, unde avea loc un festival.

O investigatie se afla in curs de desfasurare si nu exista deocamdata o revendicare a atacului, potrivit politiei.

Provincia se afla pe cea de-a doua cea mai mare insula din Filipine, Mindanao, fiind afectata timp de decenii de revolte maoiste si separatiste care au dat nastere la banditism si la influenta unui grup apartinand retelei Stat Islamic.
Arvin Encinas, purtator de cuvant al Diviziei 6 Infanterie a armatei, a declarat ca Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF), un grup armat care a promis credinta fata de Statul Islamic, este suspectat ca fiind in spatele atacului.

Acest atac vine la o luna dupa ce un dispozitiv a fost detonat intr-o camioneta oprita la un punct de control de pe insula Basilan, unde au murit 11 persoane, inclusiv patru civili.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006276 (s)