News Flash:

Ai o tuse persistenta? Trebuie neaparat sa stii asta

31 Iulie 2017
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
tuse
De multe ori, tusea trece de la sine sau cu tratamente usoare. Insa, cand tusea devine persistenta poate reprezenta un semnal de alarma, in spatele ei ascunzandu-se multe boli, printre care si rinita alergica. Netratata, aceasta poate duce la complicatii precum astm. Tusea nu este normala, indiferent daca sunteti sau nu fumator. Este important sa te prezinti la medicul specialist pentru a stabili cauzele acestei tuse, recomanda prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, potrivit digi24.ro.
„Orice fel de tuse care persista mai mult de sase, opt saptamani, sub un tratament prescris adecvat, are nevoie de o atentie suplimentara si de un consult la medicul de specialitate. Afectiunile cel mai des intalnite anuntate de tusea cronica sunt cele legate de sfera ORL, asa numitul sindrom al picaturii postnazale, secretia si inflamatia de la nivelul nasului si gatului care, evident, ajunge si mai jos la nivelul tractului respirator, normal, vor genera tuse. De asemena, exista refluxul gastroesofagian si astmul,” spune specialistul.

„Semnalul esential de alarma este cancerul pulmonar. In cazul unei tuse persistente trebuie efectuata o bronhonscopie, endoscopia pulmonara pentru a elimina suspiciunea de cancer,” atrage atentia medicul.

tusea tratamente persistenta boli
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006912 (s)