News Flash:

Sectia de Neonatologie din Resita are incubator de transport pentru bebelusi

3 Octombrie 2013
3369 Vizualizari | 0 Comentarii

Un incubator de transport pentru bebelusii nascuti prematur, achizitionat în cadrul campaniei umanitare 'Bun venit pe lume', a ajuns miercuri în Sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Resita.

'E o dotare binevenita, pentru ca o parte din nou-nascutii prematur au nevoie de asistenta într-un centru de nivel 3. Noi, Spitalul Judetean Resita suntem de nivel de competenta 2 si transportul se efectueaza la Timisoara. E adevarat, stam prost la indicele de mortalitate infantila, global, dar lucrurile s-au mai îmbunatatit. Totul pleaca de la faptul ca mamele nu se îngrijesc, nu sunt luate în evidenta, obstetrical', a declarat Zoltan Babics, medicul sef al Sectiei Neonatologie.

Incubatorul de transport neonatal este cel de-al 15-lea echipament de acest fel achizitionat la nivelul întregii tari. In total, organizatia 'Salvati copiii' a strans peste un milion de lei prin aceasta campanie, al carei ambasador a fost Amalia Nastase.

'Aparatul este necesar pentru a transporta copiii nascuti prematur catre Timisoara. Rata mortalitatii infantile în Romania este de 9,6% ceea ce reprezinta dublul cotei înregistrate în oricare alta tara europeana. Incercam sa schimbam aceste lucruri', a spus Amalia Nastase.

La Spitalul Judetean de Urgenta din Resita au venit pe lume prematur aproape 1.000 de bebelusi anul trecut. Din acestia, 151 nu au supravietuit si tocmai pentru a reduce rata mortalitatii infantile a fost achizitionat acest incubator, în valoare de aproape 12.000 euro.

Incubatoare similare au ajuns si în spitale din Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Targu Mures, Craiova,Timisoara, Suceava, Vaslui, Pitesti, Iasi, Petrosani, Piatra Neamt si Constanta.


nascuti prematur neonatologie resita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004722 (s)