News Flash:

Peste 100 de copii gasiti cu paduchi in scolile din judetul Timis

2 Octombrie 2013
1614 Vizualizari | 0 Comentarii

 Numarul cazurilor de elevi gasiti cu paduchi se mentine la cote destul de ridicate an de an, mai ales în randul celor din mediul rural din Timis, informeaza Directia de Sanatate Publica.

La triajul epidemiologic de la începutul acestui an scolar au fost depistate 106 cazuri de elevi cu paduchi, a declarat marti Dana Spac, purtator de cuvant al DSP Timis.

De asemenea, la controlul medico-sanitar din luna februarie s-au gasit 81 de cazuri de pediculoza, cam la acelasi nivel ca si în urma cu cinci-sase ani, cand erau în jur de 90 de copii purtatori ai acestor paraziti.

'Triajul epidemiologic urmareste monitorizarea starii de sanatate si igiena elevilor reveniti în colectivitate, odata cu începerea cursurilor si previne agravarea unor afectiuni sau chiar depistarea acestora, cu comunicarea ulterioara înspre familie si medicii de familie', a spus Dana Spac.

Inspectia epidemiologica este efectuata de catre personalul medical din cabinetele scolare si, daca este cazul, si de catre medicii de familie.


triajul epidemiologic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004666 (s)