News Flash:

Peste 200 de elevi din judetul Hunedoara au fost tratati de pediculoza, iar 13 de scabie

1 Octombrie 2013
1485 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 200 de elevi din judetul Hunedoara au fost tratati de pediculoza, iar 13 copii, de scabie, dupa ce aceste boli au fost depistate de medici în urma efectuarii triajului epidemiologic, la începerea noului an scolar.

Potrivit datelor centralizate de Directia de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara, în judet au fost identificate 209 cazuri de pediculoza, dintre care 65 în scoli din Valea Jiului, 65 în zona Deva, 41 în zona Hunedoara, 35 în zona Orastie si 3 cazuri în zona Geoagiu. In ceea ce priveste cazurile de scabie, toate cele 13 au fost diagnosticate în localitati din Valea Jiului.

Toti copiii au primit tratamentul adecvat si s-au vindecat, astfel ca, la urmatorul control medical, nu au mai fost gasiti elevi cu bolile mentionate.

'Pentru a mentine o stare de sanatate corespunzatoare în colectivitatile de copii si tineri, sfatuim parintii ca la începutul anului scolar, cat si pe parcursul acestuia, daca copilul prezinta semne si simptome de boala acuta infectioasa sau parazitara - cum ar fi febra, dureri abdominale, dureri musculare, cefalee, roseata la nivelul tegumentelor, agitatie - sa se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea unui diagnostic si pentru efectuarea unui tratament adecvat', a declarat marti, purtatorul de cuvant al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birau.

In cadrul triajului medical au fost controlati 40.917 elevi din judetul Hunedoara. Operatiunea s-a desfasurat în reteaua cabinetelor de medicina scolara, care include 17 medici, dar si cu ajutorul medicilor de familie, acolo unde s-a impus acest lucru.


judetul hunedoara jiului zona geoagiu diagnostic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 44 queries | Mysql time :0.007377 (s)