News Flash:

Se prelungesc restrictiile rutiere pe Calea Bogdanestilor pana la sfarsitul lui octombrie

31 August 2021
416 Vizualizari | 0 Comentarii
drum inchis

Se inchide circulatia pe tronsonul cuprins intre str. Tacit si str. Grigore Alexandrescu, pana la sfarsitul lunii octombrie, anunta Primaria Timisoara. Pana in 15 septembrie este inchisa si intersectia Calea Bogdanestilor cu bd. Cetatii.
 
 
Pentru realizarea obiectivului „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiului Timisoara, Traseul 5 – Calea Bogdanestilor” Comisia de Circulatie de la nivelul municipiului a avizat prelungirea pana la data de 15 septembrie, a inchiderii traficului rutier, pe Calea Bogdanestilor, la intersectia cu bd. Cetatii, pentru amplasarea unei conducte de termoficare.

Traficul rutier va fi deviat de pe str. Hasdeu pe str. Balta Verde si de pe str. Balta Verde pe bd. Cetatii, precum si de pe Calea Bogdanestilor pe str. Ion Pop Reteganul.

Din 1 septembrie si pana pe 30 octombrie traficul va fi inchis pe tronsonul cuprins intre str. Tacit si str. Grigore Alexandrescu, pentru executarea „lucrarilor de dren la linia de tramvai, fundatiile pentru catenara (sistem de sustinere a firului aerian de contact) si grinzile pentru linie”, potrivit Biroului de Transport din cadrul PMT. In aceasta perioada, traficul va fi deviat de pe Calea Bogdanestilor pe str. Grigore Alexandrescu.

Lucrarile pe Calea Bogdanestilor au inceput in aprilie 2021, la cateva luni bune de la semnarea contractului de proiectare si executie. Acesta a fost semnat de vechea administratie in iunie 2020, cu asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Instal – Madi FHVAC – Swarco Traffic Romania. Trei luni ar fi trebuit sa se lucreze la proiectul tehnic, insa noua conducere a primariei a anuntat si cateva modificari in proiect, printre care si trotuare si piste de biciclete mai late.

Santierul se va intinde de la intersectia Bd. Cetatii cu bucla STPT, iar proiectul inseamna si revenirea liniei 5 de tramvaie pe traseu, dezafectata in toamna lui 2017. In doi ani si trei luni de la inceperea lucrarilor ar trebui ca noile tramvaie cumparate tot cu bani europeni de primarie sa circule pe cel mai nou bulevard al orasului.

Lucrarile costa 116 milioane de lei, din care aproape 90 de milioane sunt bani europeni. Ar trebui sa fie gata in 31 de luni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004942 (s)