News Flash:

Se pica pe capete la scolile de soferi din Timisoara

11 Noiembrie 2013
1286 Vizualizari | 0 Comentarii

Un județ de șoferi. Așa se prezintă Timișul la ora actuală, chiar și dacă nu iei în seamă că celor 219.467 de autovehicule cu care ne situăm, în afara Bucureștiului, firește, pe primul loc în țară, le "corespund" 313.192 de conducători auto. Așa stăteau lucrurile, cel puțin, la sfarșitul lunii trecute, situația traficului din orele de varf necontrazicand-o deloc pe cea din scriptele Serviciului permise și înmatriculări Timiș.

Numeric, sutele de mii de șoferi timișeni ar reprezenta aproximativ jumătate din populația județului. Cum aceasta cuprinde, de bună seamă, și nou-născuți, și copii de grădiniță, și elevi a căror varstă nu le permite, din punct de vedere legal, să se prezinte la examenul de conducere, reiese că mai rar găsești un adult care să nu aibă în buzunar patalamaua de șofer. S-ar putea crede că numai cine nu vrea nu obține permisul.

Cu toate acestea, examinatorii n-au lăsat-o mai moale cu severitatea, candidații fiind respinși pe capete. De altfel, din trei persoane care se prezintă la examen, unul singur obține, la final, nult doritul document. Celor mai mulți le dau de furcă prevederile Codului rutier, căci aproape jumătate dintre cei intrați în sală pentru proba teoretică sunt declarați respinși.

Din cei peste 22.000 de candidați înregistrați pană la sfarșitul lunii septembrie, nici 12.500 nu au avut acceptul examinatorilor de a de urca la volanul mașinii cu care urmau să-și dovedească în trafic abilitățile de șofer.

La proba practică, sita a fost ceva mai îngăduitoare, dar nu cu mult. La final, numărul posesorilor timișeni de permis de conducere a crescut cu 7.253, adică un procentaj de nici 33 la sută.

O situație identică cu cea înregistrată anul trecut, ceea ce arată că, în privința modului în care școlile de șoferi își pregătesc elevii, mai e mult pană departe.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1219 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036781 (s)