News Flash:

Proiect: Lefuri marite pentru profesorii debutanti, de anul viitor

11 Noiembrie 2013
1407 Vizualizari | 0 Comentarii

Personalul didactic din învățămantul preuniversitar și universitar de stat cu vechime în învățămant de pană la 6 ani ar putea beneficia de o majorare salarială de pană 10% anul viitor, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, publicat de Ministerul Finanțelor.

Personalul didactic din învățămantul preuniversitar și universitar reprezintă aproximativ 21% din totalul personalului plătit din fonduri publice.

'Avand în vedere importanța deosebită a acestui sector în dezvoltarea generală a societății romanești se impune asigurarea unei remunerații mai atractive pentru această categorie de personal și în special pentru cadrele didactice tinere. Astfel, o mai bună motivare a acestora ar putea conduce la creșterea performanțelor profesionale și implicit la o mai bună pregătire a elevilor și studenților', se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Pe de altă parte, pentru medicii și farmaciștii rezidenți cu un salariu brut mai mic decat 3.000 lei se prevede o bursă în valoare de 670 lei. Potrivit notei de fundamentare, această decizie este generată de faptul că, în prezent, medicii rezidenți beneficiază de venituri salariale care nu îi motivează să își desfășoare activitate în unități sanitare din Romania, înregistrandu-se, în ultima perioadă, migrări masive ale acestora către unități sanitare din alte țări.

Proiectul de act normativ prevede că, în anul 2014, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției/salariilor funcției/indemnizațiilor de încadrare personalului plătit din fonduri publice se menține la nivelul lunii decembrie a acestui an, în măsura în care personalul își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

'Ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe funcții, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu condiția încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget', se mai arată în documentul citat.

De asemenea, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămanal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.

Proiectul de ordonanță prevede, de asemenea, că nu se vor acorda de premii, prime de vacanță, ajutoare sau, după caz, indemnizații la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. AGERPRES


personalul didactic cheltuielilor publice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005306 (s)