News Flash:

DIICOT Timisoara ancheteaza doi albanezi prinsi in timp ce incercau sa introduca in tara peste 30 kg de canabis

28 Aprilie 2017
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
DIICOT Timis
Doi cetateni albanezi care au incercat sa introduca ilegal in Romania aproximativ 34 kg de droguri, prin zona ''verde'' de la Moravita, in noaptea de miercuri spre joi, au fost depistati de politistii de frontiera, cercetarile continuand sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Timisoara. 
"Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, o persoana care se deplasa pe jos, pe camp, dinspre Serbia spre interiorul Romaniei, avand asupra sa doua bagaje voluminoase. Imediat, o patrula din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita s-a deplasat in zona si a retinut persoana semnalata", arata un comunicat al Politiei de Frontiera Timisoara, remis, joi, AGERPRES. 
Concomitent, pe drumul E70, care face legatura intre punctul de frontiera si localitatea Moravita, politistii de frontiera au observat un autoturism care stationa si in care se afla un barbat, care urma sa preia persoana ce a incercat sa intre ilegal in tara. 
Cei doi barbati au fost dusi la sediul Politiei de Frontiera, unde s-a stabilit ca sunt cetateni albanezi, in varsta de 37, respectiv 24 ani. 
In cadrul primelor verificari s-a constatat ca barbatul depistat la frontiera verde transporta in cele doua bagaje 50 de pachete ambalate in folii de plastic ce contineau o substanta vegetala maruntita, in greutate de aproximativ 34 kg, presupusa a fi canabis. Intreaga cantitate de substanta vegetala a fost transmisa spre expertiza la Biroul Crima Organizata Timisoara, potrivit comunicatului. 
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat, introducerea sau scoaterea din tara precum si exportul ori importul de droguri de risc, fara drept, complicitate la introducerea sau scoaterea din tara precum si exportul ori importul de droguri de risc, fara drept, contrabanda calificata si complicitate la contrabanda calificata, se mai arata in comunicatul de presa. 
Cei doi cetateni albanezi au fost prezentati procurorului DIICOT Timisoara, pe numele unuia dintre ei fiind emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand ca joi sa fie prezentat judecatorului din cadrul Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva. AGERPRES

moravita diicot timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005049 (s)