News Flash:

SCANDALOS! Elevii stau in clase infofoliti cu paltoane, intr-o scoala reabilitata cu bani de la Banca Mondiala!

14 Ianuarie 2017
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
frig la clasa

Cei aproximativ 1.100 de elevi ai Colegiului National 'Elena Ghiba Birta' din municipiul Arad "dardaie de frig" in clase, in pofida faptului ca cladirea scolii a fost reabilitata in anul 2005 cu bani de la Banca Mondiala. 

Situatia a fost sesizata conducerii scolii de catre parintii elevilor, nemultumiti de faptul ca tinerii sunt nevoiti sa stea in clase imbracati in paltoane. 

"Problema ne este cunoscuta si am incercat sa o rezolvam. In primul rand, am solicitat conducerii celor de la CET Arad, furnizorul de agent termic, sa trimita o echipa de specialisti, care sa verifice functionarea instalatiei de incalzire a scolii. La final, acestia ne-au spus ca instalatia functioneaza la parametrii normali, insa au constatat ca sunt foarte mari pierderi de caldura pe la ferestrele din lemn ale cladirii, care s-au deformat, nu se mai inchid cum trebuie si ar trebui inlocuite. Iar pe de alta parte, imobilul care este foarte vechi (cladirea a fost construita in anul 1880. n.red.) nu este izolat corespunzator, in ciuda faptului ca a fost reabilitat, in anul 2005, cu bani de la Banca Mondiala", a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. Eugenia Grosan, directorul scolii. 

Potrivit acesteia, situatia a fost semnalata Inspectoratului Scolar Judetean, precum si Primariei municipiului Arad, care a demarat deja demersurile pentru rezolvarea ei. A fost intocmit studiul de fezabilitate, iar in cursul acestui an urmeaza sa se realizeze proiectul tehnic. 

Conform unor estimari preliminare, valoarea totala a lucrarilor s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de de euro, insa la aceasta data nu se stie din ce surse vor fi finantate lucrarile. 

"Cladirea colegiului va fi dotata inclusiv cu o centrala termica proprie pentru producere agentului termic si a apei calde, ceea ce va permite sa se renunte la sistemul centralizat de termoficare la care scoala este racordata in prezent", a adaugat Eugenia Grosan. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005956 (s)