News Flash:

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre suspendarea lui Coldea

13 Ianuarie 2017
1157 Vizualizari | 0 Comentarii
CTP
Cristian Tudor Popescu afirma ca reactia SRI in cazul Florian Coldea este una ''nervoasa'' si ca anuntul privind suspendarea din functia de director operativ a lui Coldea a fost una pripita.

„Viteza de reactie a SRI si a directorului SRI in legatura cu cele aparute pe ecranul televiziunii personale a domnului Ghita e mult prea mare. Eu nu stiu ce s-a intamplat acolo. E posibil sa fi avut loc o discutie cu domnul Coldea a unor persoane din Comisia de etica, de control intern, sau cu domnul Helvig sa fi avut o discutie domnul Coldea si in urma unor afirmatii ale domnului Coldea in legatura cu imaginile de pe ecran sa se treaca la aceasta faza, a anchetei interne. Asta nu stiu daca s-a intamplat. Dar daca ne referim exclusiv la ce am cazut pe ecran, nu este suficient, dupa parerea mea, pentru anuntul atat de rapid. Asta e un anunt cu o greutate enorma. Se duce pana la Washington, pana la Moscova. Deja, in clipa de fata, imaginea SRI este puternic afectata in NATO si nu numai. Si a Romaniei, bineinteles. Toate informatiile si rapoartele din ultimii 10-15 ani arata o relatie foarte buna a SRI cu Statele Unite, partenerul nostru strategic. In aceste conditii, sa iti asumi, in 24 de ore practic, un asemenea anunt, mi se pare o reactie rea nervoasa, prea rapida. Ar fi trebuit macar cateva zile, in care se presupune ca se verifica foarte atent - e vorba de prima functie operativa in SRI - daca putem da drumul la un asemenea anunt'', a spus C.T.Popescu.
Jurnalistul afirma ca ar putea exista un interes din partea directorului SRI sau chiar a presedintelui Klaus Iohannis ca Florian Coldea sa fie inlaturat din functia de director operativ al SRI.

''Poate sa existe un interes din partea domnului Helvig si, deci, a domnului Iohannis ca domnul Coldea sa plece din aceasta functie. Domnul Coldea este mostenit. Nu apartine echipei Iohannis – Helvig, e mostenit de la Traian Basescu. Si e posibil sa fie acesta considerat un moment foarte bun pentru a-l inlatura pe domnul Coldea si a-si pune domnul Iohannis pe cine doreste in aceasta functie. Daca este sa ma intrebati pe mine, pe baza a ceea ce am vazut la televiziunea domnului Ghita, nu se putea declansa in 24 de ore un asemenea anunt in legatura cu o ancheta interna. Pot fi elemente, pe care eu nu le cunosc, care au aparut, poate, intern, acolo'', a spus Cristian Tudor Popescu.

sri florian coldea coldea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004854 (s)