News Flash:

Presedintele CCR despre cazul Liviu Dragnea: "Este o presiune URIASA"

12 Ianuarie 2017
1325 Vizualizari | 0 Comentarii
curtea constitutionala1
Avocatul PoporuluiVictor Ciorbea, a contestat la Curtea Constitutionala legea 90, cea care nu ii permite unei persoane cu probleme penale sa indeplineasca functii in Guvern. Presedintele Curtii ConstitutionaleValer Dorneanu, a explicat ca acest caz pune o presiune uriasa asupra judecatorilor CRR.


Valer Dorneanu a explicat ca s-a cerut punct de vedere pe aceasta sesizare din partea celor doua Camere ale Parlamentului si doar dupa ce vin aceste puncte de vedere se poate face raportul Curtii, iar apoi sa intre in plen la judecata. Totusi, Valer Dorneanu a admis ca aceasta speta ”pune o presiune uriasa” asupra judecatorilor Curtii Constitutionale si nu pot sa nu tina cont de ”reverberatiile sociale” iscate ca urmare a deciziei pe care o vor lua judecatorii.
Dorneanu sustine ca nu se poate pronunta asupra acestei spete, dar a explicat ca atat el, cat si ceilalti judecatori resimt presiunea mediatica si politica pentru decizia pe care o vor lua.


Legea 90 nu permite unei persoane care are probleme penale sa faca parte din Guvern. Din cauza acestei prevederi, Liviu Dragnea nu a putut ocupa functia de prim-ministru.

avocatul poporului victor ciorbea curtea constitutionala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005100 (s)