News Flash:

SCANDAL la Olimpiada. Camerele unor jurnalisti ar fi supravegheate video!

7 Februarie 2014
1114 Vizualizari | 0 Comentarii
Oficialii rusi au afirmat ca plângerile unor jurnalisti privind hotelurile din Soci sunt exagerate, precizând ca supravegheaza video camerele în care acestia sunt cazati, fapt care a atras însa alte proteste la nivel international privind nerespectarea intimitatii oaspetilor acelor hoteluri.
Mai multi jurnalisti acreditati la Jocurile Olimpice de la Soci au început în urma cu câteva zile sa împartaseasca pe reteaua Twitter experientele lor hilare si grotesti din hotelurile în care au fost cazati pentru a acoperi mediatic acest eveniment sportiv, dupa cum a relatat pe 5 februarie washingtonpost.com.
Unii ziaristi care au sosit la Soci au descris pe retelele de socializare, precum Twitter, conditiile "îngrozitoare" de cazare din acest oras, în care sunt deja pregatite pentru a-si primi oaspetii doar sase din cele noua hoteluri în care se pot caza reprezentantii media. Hotelurile sunt înca în constructie. Apa, daca chiar curge, nu este potabila. Un fotograf german a declarat pentru AP, weekendul trecut, ca în perimetrul hotelului sau circula câini vagabonzi, iar muncitorii înca umbla prin camerele din hotel.
Potrivit http://online.wsj.com/, vicepremierul rus Dmitri Kozak, care este responsabil de pregatirile pentru Jocurile Olimpice de la Soci, a împartasit punctul de vedere al mai multor oficiali din Rusia, potrivit carora unii vizitatori din Occident încearca în mod premeditat sa saboteze ceremonia de deschidere a evenimentului sportiv, din cauza prejudecatilor fata de Rusia.
"Avem sisteme de supraveghere video în hoteluri care ne arata oameni care se duc sa faca dus si rotesc robinetul pentru a porni apa calda (...)", a declarat Dmitri Kozak.
Aceasta afirmatie a lui Dmitri Kozak a stârnit însa un val de indignare, presa internationala aratându-se stupefiata ca autoritatile ruse îi supravegheaza pe jurnalistii cazati în hotelurile din Soci chiar si în timp ce acestia fac dus.
Ulterior, un purtator de cuvânt al lui Dmitri Kozak a declarat ca nu exista supraveghere video în camerele de hotel în care sunt cazati oaspetii si nici în baile acestora.
Purtatorul de cuvânt al lui Kozak a precizat ca echipamentele de supraveghere video au fost folosite în timpul lucrarilor de constructie a hotelurilor si în timpul pregatirii acestora pentru primirea oaspetilor.
Pe de alta parte, si un oficial al unei companii care a construit mai multe hoteluri la Soci a afirmat ca nu exista echipamente de supraveghere în camerele ocupate de oaspeti.
Cea de-a XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna debuteaza oficial vineri la Soci si se va încheia pe 24 februarie.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, de la ora 18.14, pe Stadionul Fist. Secretul învaluie de obicei detaliile privind ceremonia de deschidere a unei editii a JO, iar Soci nu se abate de la regula, însa s-a putut afla ca evenimentul de vineri, de pe Stadionul Fist, va fi centrat pe istoria si pe cultura Rusiei, cu puternice conotatii politice si diplomatice. Mediafax.ro

washingtonpost com
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033386 (s)