News Flash:

Descindere a procurorilor DNA la Primarie

7 Noiembrie 2013
1424 Vizualizari | 0 Comentarii

Săptămana trecută, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la Primăria Timişoara, de unde au plecat însoţiţi de caţiva angajaţi ai instituţiei. Vizate sunt afacerile dubioase cu imobile de pe Bulevardul Mihai Viteazu. Conform surselor noastre, angajaţii au fost luaţi pe nepregătite şi duşi la audieri.

Fiind vorba despre o anchetă în desfăşurare, nu se cunosc persoanele audiate şi nici alte detalii ale investigaţiei. Cert e că ancheta DNA îl are în vedere şi pe un fost angajat al primăriei: Constantin Miuţ, fostul director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Timişoara.

Recent, viceprimarul Traian Stoia anunţa că a cerut în scris sprijinul unor instituţii ale statului, printre care şi DNA, pentru a lămuri retrocedările dubioase din ultimii 20 de ani, afirmand şi că vor cădea capete din primărie. Conform edilului, retrocedările s-au făcut fără să existe o listă oficială cu imobilele naţionalizate. Procesele de acest gen depindeau de capacitatea foştilor proprietari de a demonstra că au fost victimele unor naţionalizări abuzive. Stoia susţine însă că a dat de urma listei, ceea ce reprezintă primul pas către scoaterea la lumină a unor afaceri necurate şi recuperarea unui patrimoniu important. Tot viceprimarul anunţa, la sfarşitul lunii octombrie, că primăria a recuperat fosta grădiniţă de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 17, imobil care fusese retrocedat abuziv.

Despre descinderea procurorilor DNA la Primăria Timişoara, Stoia a declarat, pentru ZIUA de Vest: „E o anchetă în curs şi nu vă pot da foarte multe detalii. Am cerut ajutorul instituţiilor statului şi am aşteptări mari de la chestia asta (ancheta DNA - n.r.). In cel mult o lună cred că vom afla lucruri interesante.”

 


dna retrocedat abuziv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006690 (s)