News Flash:

Alin Simota ramane in arest preventiv

7 Noiembrie 2013
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât ca fostul finanţator al clubului de fotbal Jiul Petroşani, Alin Simota, fostul său bodyguard Constantin Litera şi alţi patru inculpaţi acuzaţi de procurori că au făcut parte dintr-o grupare infracţională organizată pe raza judeţului Hunedoara să rămână în arest preventiv şi în următoarele 60 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că hotărârea instanţei nu este definitivă, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Următorul termen în acest dosar a fost fixat pentru 26 noiembrie.

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată de către procurorii DIICOT încă un inculpat pentru care este dispusă arestarea în lipsă, respectiv şapte persoane aflate în stare de libertate, dintre care patru au stabilită obligaţia de a nu părăsi ţara. Printre acestea se află şi un comisar de poliţie din Deva.

Inculpaţii sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat ale căror victime au fost oameni de afaceri din Hunedoara, o parte dintre aceştia fiind duşi, la muncă, în Libia. Prejudiciul provocat prin activitatea infracţională este de peste 800.000 de euro.

De exemplu, una dintre părţile vătămate, care luase un împrumut de 10.000 de euro, a fost deposedată prin acte de violenţă şi ameninţări de sume de bani, autoturisme şi alte bunuri în valoare totală de aproximativ 400.000 de euro.

Potrivit DIICOT, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelăciune.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei în cauză riscă până la 20 de ani de închisoare.

Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă, potrivit procurorilor, că liderul grupării era Alin Simota, cel care transmitea ordinele către fostul său bodyguard, Constantin Cristian Litera, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare.

La solicitarea lui Simota, susţin procurorii, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.

Printre părţile vătămate din acest dosar se numără şi soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu, oameni de afaceri din judeţul Hunedoara, arestaţi preventiv în prezent alături de Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, despre care procurorii susţin că i-ar fi sprijinit în activitatea infracţională. Potrivit anchetatorilor, cei doi soţi ar fi fost liderii unei grupări infracţionale, aceştia fiind acuzaţi, printre altele, de constituire a unui grup infracţional nestructurat, evaziune fiscală cu produse petroliere, delapidare şi înşelăciune.

Deoarece cei doi soţi, arestaţi în acelaşi dosar cu Traian Berbeceanu, au fost transferaţi luni, alături de comisarul şef, la solicitarea DIICOT - structura centrală, la Serviciul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bucureşti, procurorul a cerut ca la următorul termen, în 26 noiembrie, aceştia să fie aduşi la Alba Iulia pentru a da declaraţii în calitate de părţi vătămate în dosarul Simota-Litera.

Printre persoanele arestate iniţial în acest dosar s-a aflat şi fosta soţie a lui Simota, recăsătorită cu Litera.

Omul de afaceri Alin Simota, despre care procurorii susţin că a fost liderul grupării infracţionale, a fost arestat preventiv în 12 iunie.

constantin litera traian berbeceanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005209 (s)