News Flash:

Satenii jefuiti din Unip si-au facut singuri dreptate. I-au luat la fuga pe hoti

1 Ianuarie 2014
1335 Vizualizari | 0 Comentarii
Sătui să tot fie călcați de hoți, sătenii din localitatea Unip, județul Timiș, au decis să își facă singuri dreptate. Săptămâna trecută, după ce i-au prins în flagrant pe hoți, mai mulți săteni s-au urcat în mașini și au pornit în urmărirea lor. Întreaga poveste s-a terminat în câmp, după ce hoții au abandonat mașina cu care veniseră la furat. Destul de frecvent, casele locuitorilor din Unip, un sat aflat la 30 de kilometri de Timișoara, sunt călcate de hoți. Sătenii spun că au fost cazuri în care hoții au furat ba o vacă, ba un tractor. Polițiștii au început anchete, însă, nu de puține ori oamenii au rămas cu paguba.

Același lucru era să se întâmple și în a doua zi de Crăciun, spun localnicii, când mai mulți bărbați au venit la furat chiar în centrul localității. S-au oprit prima dată la bar, și-au cumpărat câte o cafea, iar apoi s-au pus pe treabă: au sărit gardul unei case și, din spatele curții au furat un aparat de sudură. Ghinionul lor a fost că în momentul în care au ieșit pe stradă au fost văzuți de un localnic. Acesta s-a urcat în mașină și, cu farurile stinse s-a apropiat de mașina hoților. Când a ajuns aproape, a aprins farurile și a încercat să îi prindă.

Speriați, bărbații au abandonat prada, s-au urcat în mașină și au încercat să fugă. Ceea ce a urmat a fost parcă desprins din filmele de acțiune. Săteanul, Marius, a pornit în urmărirea mașinii hoților și a sunat alți câțiva localnici să îi vină în ajutor. În scurt timp, mai multe mașini ale localnicilor din Unip se aflau în urma hoților. Urmărirea a avut loc pe câmpul din apropierea localității. Toate tentativele hoților de a se face nevăzuți s-au soldat cu eșecuri. Într-un final, după câțiva kilometri, mașina hoților s-a împotmolit într-un câmp. Șoferul și pasagerii au abandonat vehiculul cu care veniseră și au rupt-o la goană peste câmp, reușind să scape de furia localnicilor.

Sătenii spun că au sunat apoi imediat la Poliție, iar la fața locului a sosit un echipaj care a făcut primele cercetări. După patru zile, nu s-a mai auzit nimic despre acest caz, iar localnicii se tem că hoții vor veni înapoi să își recupereze mașina pe care au abandonat-o. Ei sunt deciși să își facă singuri dreptate în cazul în care acest lucru se va întâmpla.

UPDATE: Potrivit reprezentanților IPJ Timiș, polițiștii au identificat trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care au fost surprinși în timp ce încercau să fure un aparat de sudură din locuința unui sătean din Unip. Cei trei suspecți au fost prinși pe baza actelor pe care le-au lăsat în mașina înmatriculată cu numere străine, pe care au abandonat-o în câmp.

Conform polițiștilor, victima nu a dorit să depună plângere sau să facă orice declarații.

Cei trei sunt cercetați în stare de libertate pentru tentativă de furt. Tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006561 (s)