News Flash:

Sarbatoare mare, astazi, in calendarul ortodox

2 Noiembrie 2017
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
arhimandritul gavriil

In ultimii ani ai vietii sale, Arhimandritul Gavriil a devenit o persoana foarte respectata si iubita in Georgia, fiind vizitat zilnic de credinciosi din toata tara. Foarte multi dintre ei s-au vindecat ca urmare a rugaciunilor lui.

Parintele Gavriil a fost canonizat de Biserica Georgiei in randul sfintilor celor nebuni pentru Hristos, a caror pomenire liturgica se face ca pentru sfintii monahi, chiar si atunci cand au fost simpli mireni.

Goderdzi Urghebadze (cel ce va sa fie Sfantul Gavriil) s-a nascut pe 26 august 1929, la Tbilisi, capitala Georgiei. A plecat in pace catre patria vesnica pe 2 noiembrie 1995. A fost canonizat pe 21 decembrie 2012, de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Georgiei, avand ca data de praznuire 2 noiembrie.

Citeste si: Sarbatoare mare pentru crestini. Ce au raspuns pelerinii cand au fost intrebati pentru ce stau la rand la moaste

Sfintii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor si Agapie au fost crestini persani si au primit mucenicia in vremea imparatului Sapor al II-lea (339-379). 

Pentru ca au marturisit ca sunt crestini au fost supusi celor mai crunte torturi. In vremea intemnitarii lor, ingerul Domnului s-a coborat de mai multe ori si o data si Hristos, in chipul unui barbat cu fata luminoasa ca soarele, spre a-i intari in rabdarea suferintelor.

Prin rugaciunile lor, au daramat idolul lui Die, au amutit pe Sapor si tot prin rugaciunea lor, i s-a dezlegat limba. Datorita acestor minuni, multi pagani au primit credinta in Hristos.

Aftonie, unul dintre tortionari, a crezut in Hristos si a strigat cu glas mare: "Mare este Dumnezeul Crestinilor!" Pentru aceasta el a fost omorat pe loc, impreuna cu alti crestini persani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006355 (s)