News Flash:

Eveniment important organizat de UPT

Conferința internațională privind teoria sistemelor, reglare automată și calculatoare, la Timișoara

12 Octombrie 2023
239 Vizualizari | 0 Comentarii

Specialiști în informatică din întreaga lume s-au adunat la Timișoara pentru cea de-a XXVII-a Conferință Internațională despre Teoria Sistemelor, Reglare Automată și Calculatoare (ICSTCC 2023). Evenimentul este organizat de Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timișoara, în colaborare cu facultățile omoloage din Craiova, Galați, Cluj-Napoca și Iași, și primește sprijin din partea filialei timișorene a Academiei Române, a Academiei de Științe Tehnice și a IEEE, precum și a Asociației Alumni a Facultății de Automatică și Calculatoare de la UPT.

În cadrul ceremoniei de deschidere a conferinței, prezidată de profesorul universitar doctor inginer Radu-Emil Precup, membru al Academiei Române și director al Școlii Doctorale de la UPT, au fost adresate mesaje de bun venit participanților de către rectorul Universității Politehnica Timișoara, profesorul universitar doctor inginer Florin Drăgan, care a discutat despre contribuția UPT la dezvoltarea modernă a orașului și regiunii, precum și la programul Timișoara - Capitală Culturală Europeană. Maria Elena Valcher, președinte al Comitetului Internațional al conferinței, a prezentat temele majore ale evenimentului. Vladimir Răsvan, inițiatorul conferinței, a rememorat ideile care au stat la baza organizării acesteia, iar Ciprian Chirilă, prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare de la UPT și președinte al Comitetului de Organizare, a prezentat programul conferinței. Marian Barbu a prezentat vorbitori în cadrul evenimentului.

În timpul celor trei zile de conferință, au avut loc prezentări în plen susținute de Florian Dörfler de la Swiss Federal Institute of Technology Zürich, Elveția, Mirjana Ivanović de la Universitatea din Novi Sad, Ming Cao de la Universitatea din Groningen, Olanda. De asemenea, s-a organizat o masă rotundă cu tema "Femeile în inginerie, provocări și soluții". Lucrările prezentate la ICSTCC 2023 sunt indexate în IEEE Xplore și Clarivate Analytics Web of Science - ISI Proceedings.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007578 (s)