News Flash:

S-a inregistrat primul caz de hepatita acuta cu origine necunoscuta la copii in Romania

26 Aprilie 2022
439 Vizualizari | 0 Comentarii
hepatita

Hepatita acuta de origine necunoscuta care afecteaza copiii a ajuns si in Romania. 169 de astfel de cazuri au fost inregistrate in 11 tari. Dintre cazurile de hepatita acuta, cel putin un copil a murit si 17 copii au avut nevoie de transplant hepatic, a anuntat OMS.

Nu este inca clar daca a existat o crestere a cazurilor de hepatita sau o crestere a gradului de constientizare a cazurilor de hepatita care apar in ritmul asteptat, dar nu sunt detectate. In timp ce adenovirusul este o ipoteza posibila, investigatiile sunt in desfasurare pentru agentul cauzal”, a spus OMS „In timp ce adenovirusul este o ipoteza posibila, investigatiile sunt in desfasurare pentru agentul cauzal”, a declarat OMS, intr-un comunicat de presa.

Multe cazuri au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree si varsaturi „precedate de prezentare cu hepatita acuta severa”, precum si niveluri crescute de enzime hepatice sau alanina aminotransaminaze si icter.

Majoritatea cazurilor raportate nu au prezentat febra. Virusii obisnuiti care provoaca hepatita virala acuta (cum ar fi virusurile hepatitei A, B, C, D si E) nu au fost detectati in niciunul dintre aceste cazuri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005143 (s)