News Flash:

Parcare de biciclete moderna, la Timisoara, in parcarea Consiliului Judetean Timis

25 Aprilie 2022
543 Vizualizari | 0 Comentarii
VeloTM

La Timisoara s-a inaugurat prima parcare pentru biciclete cu conditii bune si de siguranta, unde cetatenii pot veni sa lase bicicleta. Este in parcarea Consiliului Judetean Timis si are 20 de locuri.
 
„De acum puteti sa veniti cu bicicleta la CJT pentru ca aveti unde s-o parcati in conditii excelente si in maxima siguranta. Inauguram prima parcare de biciclete ca-n Olanda, din Timisoara. Strategia VeloTimis nu este doar despre piste de biciclete, ci despre incurajarea timisenilor sa aleaga cat pot de des transportul nepoluant. Lipsa locurilor de parcare sigure este pe lista motivelor pentru care unii timiseni nu aleg sa foloseasca bicicleta pentru drumurile zilnice – am ascultat aceasta nevoie si am venit cu o prima solutie. Planul este ca astfel de parcari moderne sa fie amplasate in cat mai multe locuri unde este nevoie de ele”, transmite Cristian Mos, vicepresedintele CJ Timis, implicat in campania velo din judet.

Aceasta este dotata cu de sisteme de parcare pentru biciclete pe doua niveluri. Tot aici, biciclistii pot sa-si umfle rotile de la bicicleta folosind sistemul Velopump Air, iar posesorii de biciclete si trotinete electrice isi pot incarca gratuit vehiculele. Astfel de parcari de biciclete sunt folosite in orase ca Amsterdam, Barcelona, Rotterdam si Salzburg.

Parcarea de biciclete de la Consiliul Judetean este deschisa pentru toti biciclistii si are si sisteme de securitate.

Va reamintim, CJ Timis pregateste o strategie a pistelor de biciclete in judet, pentru care se va aloca 60.000 de euro. Spre sfarsitul anului trecut, CJ Timis a aderat la Federatia Europeana a Biciclistilor, fiind prima administratie din Romania care face parte din organizatie. Astfel, alesii locali vor face schimb de bune practici si vor primi consultanta din partea celor mai importanti oameni care au prioritizat reteaua velo in Europa. De curand, CJ Timis are in intretinere si pista de biciclete care duce spre sarbi, pentru a o amenaja si curata.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005616 (s)