News Flash:

Rudolf Giuliani, avocatul lui Donald Trump, scrisoare catre Klaus Iohannis: Protocoalele promovate de Kovesi si Maior submineaza statul de drept I DOCUMENT

27 August 2018
793 Vizualizari | 0 Comentarii
download 2

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal si fost primar al orasului New York, a transmis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis si altor oficiali romani in care cere verificarea protocoalelor PG-SRI si stoparea presiunilor asupra judecatorilor.
Va prezentam integral scrisoarea obtinuta de MEDIAFAX si care a fost transmisa presedintelui Klaus Iohannis de catre avocatul lui Donald Trump:

Prejudiciul adus statului de drept, sub pretextul aplicarii legii

Draga domnule presedinte Iohannis,
Va scriu ca sa imi exprim ingrijorarea in legatura cu prejudiciul continuu adus statului de drept in Romania, comis sub pretextul aplicarii cu eficienta a legii. Acest prejudiciu afecteaza negativ, in mod direct, cursul investitiilor straine directe in Romania, deoarece niciun investitor rational nu ar investi intr-un loc in care domnia legii si sistemul legal fac subiect al manipularii facute de cei de la putere.

Inainte de alegerea mea in functia de primar al New York-ului, am servit ca oficial de rang inalt in Departamentul de Justitie al Statelor Unite, detinand sefia reputatului birou de procurori din New York. De-a lungul mai multor ani, ca procuror, am investigat si urmarit personal, sau am condus acuzarea unui numar mare de cazuri de coruptie publica, ceea ce a dus la condamnarea a numerosi demnitari.

Protocoalele secrete si excesele DNA: intimidarea judecatorilor, a avocatilor apararii si a martorilor

Dupa caderea lui Nicolae Ceausescu din 1989, Romania a facut pasi hotarati spre aplicarea legilor, in concordanta cu respectarea dreptului la un proces corect in regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a Romaniei, sub conducerea fostului procuror sef, Laura Codruta Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecatorilor, a avocatilor apararii si a martorilor; ascultarea neconstitutionala a telefoanelor; marturii silite si procese judiciare incorecte.

In plus, fata de excesele facute de DNA in numele „aplicarii legii”, am luat la cunostinta cu tristete in cursul ultimelor luni despre existenta „protocoalelor secrete” pe care mai multe institutii publice le-au semnat cu Serviciul Roman de Informatii („SRI”). Acestea includ protocoale secrete cu: Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei; Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii.

Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruta Kovesi, din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si George-Cristian Maior, care acum indeplineste functia de ambasador al Romaniei in Statele Unite, din partea SRI.

O amnistie ar trebui data celor care au fost condamnati ca urmare a exceselor

Recunosc si inteleg importanta luptei impotriva coruptiei. In acest sens, incurajez Romania sa isi reafirme angajamentul de a investiga si a judeca coruptia in mod cinstit, transparent, si in concordanta cu legea. O amnistie ar trebui data celor care au fost acuzati si condamnati ca urmare a exceselor DNA facute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenti care au fost trimisi la inchisoare.

Protocoalele sa fie verificate de o comisie de judecatori internationali

De asemenea, indemn Guvernul Romaniei sa infiinteze o comisie independenta formata din judecatori internationali si experti legali, care sa examineze originile protocoalelor secrete, ca si impactul lor asupra Parchetului General si a judecatorilor din intreaga tara.
Pe baza rezultatelor ei, comisia independenta ar putea face recomandari specifice pentru ca aplicarea legii sa fie intarita in Romania, iar Codul Penal romanesc sa fie reformat, pentru a preveni reaparitia unor astfel de excese.

Guvernul trebuie sa se asigure ca judecatorii nu sunt intimidati de DNA sau de SRI

Guvernul Romaniei trebuie, de asemenea, sa se asigure ca judecatorii nu sunt intimidati de DNA sau de SRI. In consecinta, exista nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA despre judecatori, asa cum a descris recent un adjunct al DNA, pentru a determina numele judecatorilor, acuzatiile si originea acestor acuzatii impotriva judecatorilor, precum si cronologia si durata acestor dosare.
In sfarsit, sectii de responsabilitate profesionala ar trebui stabilite pentru Parchetul General, DNA, SRI si orice alte institutii recomandate de comisia independenta, pentru a stabili standarde potrivite de comportament si raspundere, ca si investigarea plangerilor impotriva acestor institutii.

Un angajament in respectarea legii va imbunatati perspectivele investitorilor in Romania

Romania trebuie sa clarifice faptul ca ramane angajata in asigurarea proceselor corecte, transparente, si a respectarii legii. Acest lucru va impune corectarea multelor abuzuri ale DNA si SRI si ar trebui sa includa amnistie pentru acuzatiile si condamnarile suspecte. Un astfel de angajament in respectarea legii va imbunatati, de asemenea, apetitul investitorilor pentru a contribui la viitorul Romaniei.

Cu respect,
Rudolph W. Giuliani, Esq.”

O scrisoare similara a fost transmisa presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu si premierului Viorica Dancila.

Rudolf Giuliani a fost primar al orasului New York in perioada 1994-2001, in mandatul sau avand loc atentatele din America. Inainte de a fi primar in New York, Giuliani, a fost un stralucit procuror federal si avocat anti-mafia, la mijlocul anilor '80.

Giuliani s-a aflat printre cei care au contribuit la condamnarea a opt dintre cei mai importanti mafioti ai vremii, printre care Anthony „Fat Tony” Salerno, Anthony „Tony Ducks” Corallo sau Carmine „The Snake” Persico, capii puternicelor familii Genovese, Lucchese si Colombo.

El a dezvaluit, la un moment dat, ca mafia a pus o recompensa de 800.000 de dolari pe capul sau. In al doilea mandat de primar, mafia a oferit o noua recompensa pentru asasinarea lui Giuliani, in valoare de 400.000 de dolari.

In ziua atentatelor din 2001, cel supranumit „Rudy”, a devenit un idol gratie capacitatii sale de reactie. Actiunile sale i-au adus titlul de personalitatea anului, decernat de revista Time.

Giuliani a candidat fara succes la nominalizarea republicana pentru Casa Alba, in 2008. Actualmente, Giuliani este sef al echipei de avocati ai lui Donald Trump.

sursa: Mediafax

 

 

Galerie Foto

captura_scrisoare_giuliani_1
rudolph giuliani klaus iohannis iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006857 (s)