News Flash:

Klaus Iohannis a convocat CSAT pe 4 septembrie, la ora 13.00, pe rectificarea bugetara

24 August 2018
758 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant

Presedintele Klaus Iohannis a decis convocarea CSAT pentru 4 septembrie, ora 13:00, avand inscrisa pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018.
Secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a initiat procedurile pentru emiterea unei hotarari a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificand in acest sens si Ministerul Finantelor Publice in data de 21 august a.c. Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, pentru emiterea unei hotarari a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia. Intrucat nu toti membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru data de marti, 4 septembrie a.c., ora 13:00, avand inscrisa pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Administratia Prezidentiale a tinut sa precizeze ca Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea si regulamentul de organizare si functionare.

Guvernul a trimis, marti seara, presedintelui Romaniei solicitarea de convocare in regim de urgenta a sedintei CSAT in vederea analizarii si avizarii propunerilor de rectificare a bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale.
Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca Guvernul a cerut convocarea de urgenta a sedintei CSAT pentru a putea adopta rectificarea bugetara, deoarece ca presedintele Klaus Iohannis ”nu a gasit deschiderea sau poate nu a avut timp” sa faca acest lucru.

”Rectificarea bugetara este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, care ar fi trebuit sa fie adoptat in cadrul sedintei de astazi (joi - n.r.). Din pacate, presedintele Romaniei nu a gasit deschiderea sau poate nu a avut timp sa convoace Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru analizarea si avizarea primei rectificari bugetare din acest an, desi proiectrul de afla in dezbatere publica inca de pe data de 6 august”, a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei Executivului.


csat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006856 (s)