News Flash:

Rovana Plumb, ministrul propus pentru Fonduri Europene: Sunt o sustinatoare a legilor justitiei. Relatia cu Bruxelles, foarte buna

29 Ianuarie 2018
871 Vizualizari | 0 Comentarii
Rovana Plumb

Ministrul propus pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat, luni, ca este o sustinatoare a legilor justitiei, afirmand ca are o relatie „foarte buna” cu institutiile de la Bruxelles si va avea un dialog constant cu Comisia Europeana. Aceasta a primit, luni dimineata, aviz pozitiv in comisia de specialitate din Parlament, cu 18 voturi “pentru” si 11 “impotriva”.
„Sunt o sustinatoare a legilor justitiei. Ele trebuie sa fie in concordanta cu Deciziile CCR. Avem nevoie si sunt convinsa ca vom avea o justitiei independenta. Relatia cu Bruxelles este si a fost o relatie foate buna. Maine, doamna comisiar pentru politica regionala, Corina Cretu, este in Romania si va avea o intalnire cu noi. Dialogul cu Comisia Europeana ramane constant in ceea ce ma priveste si in ceea ce ne priveste”, a declarat ministrul propuns pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb, la finalul audierilor din Parlament, intrebata daca problemele pe care le are in justitie va afecta capacitatea Romaniei de a atrage bani europeni.

DNA a cerut, in luna septembrie, sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea complicitatii la abuz in serviciu, in dosarul in care este vizat si vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea CJ Teleorman, insa deputatii au respins cererea DNA.

Rovana Plumb, ministrul propus pentru Fonduri Europene, a primit, luni dimineata, aviz pozitiv in comisia de specialitate din Parlament, cu 18 voturi “pentru” si 11 “impotriva”.

Audierea a durat aproximativ 40 de minute.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul Camerei Deputatilor, Rovana Plumb s-a nascut in Bucuresti, pe 22 iunie 1960. Este casatorita si are doi copii.

In 1984 a absolvit Facultatea Utilaje si Ingineria Proceselor Chimice din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, iar in 2004 isi ia doctoratul in Managementului sistemelor industriale.

In perioada 1987 – 2003 aurmat cursuri de perfectionare in tara si in strainatate in domeniul managementului, protectia consumatorului si impactul asupra mediului.

Si-a inceput activitatea profesionala in anul 1987. Astfel, in perioada 1984 – 1992 a fost inginer stagiar la SC Miraj Bucuresti, iar intre anii 1992-1994 a ocupat functia de director comercial la aceeasi societate.

Intre 1995 si 2000 a fost presedintele SC Gerovital Cosmetics Bucuresti.

Din 2001 , timp de trei ani a fost secretar de stat, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, iar intre 2005 si 2007 a fost deputat.

In anul in care Romania a aderat la UE si pana in luna mai a lui 2012 a fost deputat in Parlamentul European, iar ulterior a ocupat portofoliul de la Ministerul Mediului si Padurilor.

Este membru al PSD din 1994, iar intre anii 2003 si 2005 a fost secretar general, Organizatia de Femei a PSD, ocupand de-a lung timpului diferite functii in cadrul partidului.

A fost decorata cu Ordinul national "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler.


corina cretu comisia europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004974 (s)