News Flash:

Eugen Teodorovici revine la Finante sa aplice REVOLUTIA fiscala, pe care a contestat-o

27 Ianuarie 2018
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici despre o eventuala functie de ministru acolo unde partidul considera ca are 504406

PSD îl propune pe Eugen Teodorovici pentru funcţia de ministru al Finanţelor, după ce - ca preşedinte al Comisiei de buget-finanţe din Senat - acesta a contestat măsurile cuprinse în Ordonanţa 79/2017 care au generat „revoluţia fiscală” de la 1 ianuarie 2018.

Prima declaraţie a lui Eugen Teodorovici, propus la ministerul de Finanţe în şedinţa CEx PSD, a fost că va dori să ia măsuri care se justifică în ceea ce priveşte Finanţele, adăugând că o comunicare mai bună va conduce la soluţii mai bune.

Întrebat ce măsuri doreşte la Ministerul de Finanţe, Teodorovici a răspuns: „Ce măsuri se justifică. Ca să fie foarte clar, şi atunci când am avut argumente la nivelul Senatului, în Comisia de buget-finanţe, am avut punctul meu de vedere. Aţi văzut că de fiecare dată, în Parlament, unele decizii s-au modificat, pentru că au fost argumente. Poate că a fost acea lipsă de comunicare pe care cu toţii am invocat-o, şi din partea Executivului, şi din partea Parlamentului şi, de multe ori, din partea partidului, deci eu zic că o comunicare mai bună va duce la soluţii mai bune”.

Teodorovici a precizat că nu a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre ce îşi propune să facă.

„Nu am discutat ce vreau eu să fac sau ce vreau eu să schimb. S-a stabilit principiul de comunicare: am o propunere, am o măsură, aduc argumentele necesare, şi de o parte, şi de alta, nu numai din partea mea”, a spus Eugen Teodorovici.

Totodată, acesta a adăugat că nu este de acord cu o OUG privind pedeapsa cu închisoarea pentru cei care fac evaziune fiscală.

„Repet, ca idee, abordarea pe care vreau să o imprim la nivelul administraţiei fiscale în România, este aceea de abordare cât mai deschisă, cât mai proactivă”, a susţinut Teodorovici.

În privinţa impozitării globale, acesta a precizat că va avea o discuţie cu colegii săi de la Ministerul Finanţelor, pentru a vedea care a fost argumentul pentru măsurile care sunt astăzi în discuţie, după care va avea un punct de vedere final.

Întrebat dacă este de acord cu Fondul Suverna de Investiţii, Teodorovici a spus că: „E un proiect care, dacă va prinde contur, va aduce foarte multe lucruri bune. Sunt discuţii la nivel de Comisie Europeană, pentru că e nevoie de anumite avize pe un astfel de concept nou pentru România, în alte ţări, el există. Vom discuta şi cu alte state care deja operează un astfel de mecanism de finanţare”.

Eugen Orlando Teodorovici s-a născut în 12 august 1971. El este absolvent al Academiei de Studii Economice şi are un doctorat în managementul fondurilor europene.

În perioada 2000-2004, Teodorovici a fost director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD din Ministerul Integrării Europene, iar timp de un an, între ianuarie şi decembrie 2000, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene.

Între 2004 şi 2005, Eugen Teodorovici a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. În perioada 2007-2009, Teodorovici a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor, după ce între 2005 şi 2007 a fost director general al Autorităţii de Management pentru Infrastructură din minister.

În perioada mai-decembrie 2012, el a fost consilier de stat al premierului, după ce din iunie 2009 şi până în mai 2012 a fost director la Autoritatea de Audit a Curţii de Conturi a României.

În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău. În aceeaşi lună a fost numit de premierul Victor Ponta ministru al Fondurilor Europene, iar din martie 2015 a fost ministru al Finanţelor în Cabinetul Ponta.

Teodorovici s-a remarcat ca unul dintre contestatarii schimbărilor fiscale. „A fi critic la adresa unor măsuri sau chiar şi la adresa unor colegi din Guvern nu cred că este un lucru rău. Mi se pare normal, aşa e într-o democraţie reală (...) Văd acum clasamente, România peste China, peste India, să nu cumva să trecem în clasamente din astea... în Univers, cu planete, cu Saturn, cu Venus, cu alţii. Hai să rămânem cu picioarele pe pământ, aici, şi să vedem exact ce putem face pentru ca într-adevăr să fie şi sustenabilă această creştere, pentru că anii care vor urma nu vor fi uşori”, a spus Eugen Teodorovici în noiembrie 2017, după o şedinţă la Senat în care au fost dezbătute schimbările fiscale.

În acea şedinţă a fost amânată elaborarea unui raport privind OUG 79/2017 de modificare a Codului Fiscal, deoarece au fost propuse foarte multe amendamente. Eugen Teodorovici a mai declarat, atunci, că Guvernul ar trebui să vină cu o nouă ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal. „Speranţa ar fi doar la bunul-simţ al Guvernului să înţeleagă că acest OUG 79 poate fi modificat, logic, printr-o altă OUG, ar fi şi calea mai rapidă. Guvernul să înţeleagă şi să-şi asume anumite modificări, să o facă imediat, poate chiar săptămâna viitoare printr-o ordonanţă de urgenţă şi să nu se aştepte ca Parlamentul să legifereze. Încă nu avem un raport final la Comisia de buget-finanţe, asta înseamnă că cel puţin două săptămâni de zile mai stă la nivelul Senatului, după care ajunge la Cameră, din nou comisii, raportul Comisiei de buget-finanţe, după aceea votul în Cameră, după aceea promulgarea la preşedinte. E o cale mai lungă. Cel mai bine ar fi, repet, de bun-simţ, din respect faţă de cetăţeni, ca Ministerul de Finanţe să propună în Guvern toate aceste amendamente aduse sau o parte din ele măcar şi să le propună prin ordonanţă de urgenţă”, a spus Teodorovici.


psd eugen teodorovici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006886 (s)