News Flash:

Romania vrea sa exporte carne de porc si bovine pentru reproductie in China. Guvernul a pregatit actele

20 Noiembrie 2013
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatea Sanitar-Veterinară (ANSVSA) şi autoritatea de profil chineză vor semna săptămana viitoare, cu prilejul participării premierului chinez, Li Keqiang, la Formul Economic China - Europa Centrală şi de Est, două acorduri pentru export de carne de porc şi de bovine pentru reproducţie în China. Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, două memorandumuri privind încheierea unor astfel de protocoale între ANSVSA şi autoritatea chineză de resort (AQSIQ).
Cu prilejul vizitei premierului chinez, va fi semnată şi o 'Declaraţie comună a Guvernului Romaniei şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind "aprofundarea cooperării bilaterale în noile circumstanţe''.
De asemenea, Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, şi Administraţia Naţională pentru Energie din China vor încheia un memorandum cu privire la cooperarea în proiecte de energie nucleară.
Totodată, cele două guverne vor semna un acord cu privire la înfiinţarea reciprocă de institute sau centre culturale.
La sfarşitul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a declarat că romanii ar trebui să consume mai multă carne de vită, iar carnea de porc să fie exportată în China, unde piaţa a fost deblocată.

Premierul chinez Li Keqiang va efectua o vizită în Romania la finele lunii noiembrie, urmand să participe la summit-ul liderilor din China şi statele Europei Centrale şi de Est.
Vizita va avea loc în perioada 25-29 noiembrie, cand premierul chinez are programată şi o deplasare în Uzbekistan, unde va participa la o întalnire a premierilor statelor membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai.
Forumul Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, în Bucureşti. La reuniune vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai sectorului privat, public şi de stat din China, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Macedonia.
In timpul întalnirii China-ECE, premierul Li va prezenta măsuri pentru promovarea cooperării Chinei cu ţările din regiune şi va discuta cu lideri din 16 state despre îmbunătăţirea cooperării, potrivit reprezentantului ministerului chinez de Externe. Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008046 (s)