News Flash:

FISCUL incepe sa bata la usile contribuabililor, iar acestia sunt obligati sa-i permita accesul in locuinte

19 Noiembrie 2013
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală vor demara verificări ale veniturilor persoanelor fizice, inclusiv prin cercetări la domiciliu, pentru care contribuabilii trebuie să permită accesul, altfel riscă verificarea pe baza unui ordin judecătoresc, conform unui proiect de Ordin publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Obligaţia de a permite efectuarea cercetărilor la faţa locului este una din cele şase obligaţii stipulate de proiectul de Ordin al Finanţelor. Documentul menţionează că verificarea fiscală se face de obicei la sediul ANAF, însă există posibilitatea ca inspectorii să facă cercetări şi la faţa locului.
 
"Indiferent de locul unde se desfăşoară verificarea fiscală, aveţi obligaţia de a permite funcţionarilor împuterniciţi de organul fiscal să efectueze o cercetare la faţa locului, precum şi experţilor folosiţi pentru această acţiune, intrarea acestora pe terenuri, în încăperi şi în orice alte incinte, în măsura în care acest lucru este necesar pentru a face constatări în interes fiscal. Aveţi dreptul de a refuza intrarea în domiciliu sau în reşedinţă, caz în care intrarea în domiciliul sau în reşedinţa dumneavoastră se face cu autorizarea instanţei judecătoreşti competente", conform proiectului de Ordin.
 
Din lista de drepturi ale contribuabililor, cele 13 menţiuni din proiectul de Ordin subliniază printre altele dreptul de a fi verificat o singură dată, precum şi dreptul de a refuza furnizarea de informţii pentru rudele pană la gradul al 3-lea inclusiv.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004902 (s)