News Flash:

Procurorii DNA ridica documente de la sediul Consiliului Judetean Prahova

20 Noiembrie 2013
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurori DNA se află miercuri, la sediul Consiliului Judeţean Prahova, instituţie condusă de Mircea Cosma, lider al filialei judeţene a PSD, şeful DNA Ploieşti, Gabriel Onea, afirmand că anchetatorii vor ridica mai multe documente, el neprecizand despre ce dosar este vorba. "Se ridică nişte documente de la Consiliul Judeţean Prahova, însă în legătură cu ce dosar nu pot să vă spun", a declarat corespondentului MEDIAFAX procurorul-şef al Serviciului teritorial Ploieşti al DNA, Gabriel Lucian Onea.
Contactat telefonic, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a afirmat că nu are cunoştinţă despre acţiunea pe care DNA o desfăşoară la sediul Consiliului Judeţean, că este în concediu şi că nu se află în Ploieşti.
Acţiunea procurorilor DNA are loc în contextul în care săptămana trecută a fost arestat pentru trafic de influenţă Răzvan Alexe, fiind acuzat că ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.
"In perioada 2012-2013, Alexe Răzvan, lăsand să se creadă că are influenţă asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova (Mircea Cosma -n.r.), a pretins şi a primit de la administratorul unei societăţi comerciale - denunţător în cauză - sume de bani totalizand 5.204.005 de lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunţătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L. şi neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunţătorului", se preciza într-un comunicat al DNA.
Conform unor surse judiciare, lucrările în cauză se referă la reabilitarea unor drumuri judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.
In ultimii ani, presa din Prahova a scris despre relaţiile pe care Răzvan Alexe le are cu fiul şi fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, publicand fotografii în care Alexe apare la nunta fiicei şefului CJ Prahova, Andreea Cosma, care a avut loc în urmă cu caţiva ani în Beirut.
De asemenea, Răzvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi de alte şase persoane, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achiziţii şi livrări de mărfuri şi servicii făcute prin aproximativ 60 de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Prahova, unele de tip "fantomă.

Numele lui Alexa apare şi într-un dosar în care este urmărită penal Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului Prahova, ea fiind, totodată, preşedintele organizaţiei de femei a PSD Prahova.
Fabioara Ionescu este acuzată de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis în 2012, în perioada în care deţinea funcţia de director al Parcului Industrial Ploieşti, care este deţinut integral de Consiliul Judeţean Prahova.
Conform unui comunicat dat publicităţii luni de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, în anul 2012, cand încă deţinea funcţia de director al Parcului Industrial Ploieşti, Fabioara Ionescu a făcut plăţi dinspre Parcul Industrial către cinci societăţi comerciale cu răspundere limitată, toate cu sediul în Ploieşti, "ceea ce a condus la influenţarea negativă a rezultatului fiscal asupra bugetului de stat". Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004846 (s)