News Flash:

Romania si Bulgaria NU vor intra in spatiul Schengen in 2014!

12 Noiembrie 2013
1386 Vizualizari | 0 Comentarii

Romania şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 2014, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, luni seara, pentru postul privat de televiziune din Franţa LCI.

"Romania şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 2014 (...) sunt prea multe opuneri", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso luni seara, la emisiunea Le Club LCI.

Intr-un interviu acordat în septembrie postului public de radio din Bulgaria, Barroso afirma că Romania şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de intrare în Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cat mai curand.

"Bulgaria şi Romania îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cat mai curand", declara el.

Romania şi Bulgaria urmează ca, după o perioadă de tranziţie de şapte ani de la aderarea la Uniunea Europeană (UE), să adere la Spaţiul Schengen, înăuntrul căruia sunt eliminate controalele la frontieră între state membre.

Aderarea celor două state membre UE la Spaţiul Schengen a fost respinsă în septembrie 2011, la solicitarea Finlandei şi Olandei, care denunţau corupţia şi lipsa unor acţiuni concrete împotriva crimei organizate la Bucureşti şi, respectiv, Sofia.

MEDIAFAX


schengen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2889 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008476 (s)