News Flash:

Roma risca sa intre in FALIMENT!

27 Februarie 2014
959 Vizualizari | 0 Comentarii
Roma, Orasul Etern, se afla în pragul unui faliment în stilul orasului american Detroit, dupa ce executivul italian a decis sa retraga din Parlament, din cauza strategiilor de tergiversare folosite de opozitie, un decret care ar fi ajutat capitala sa acopere un deficit bugetar de 816 milioane euro.
Retragerea decretului reprezinta un esec pentru premierul Matteo Renzi în chiar prima sa zi în fruntea guvernului, potrivit Wall Street Journal. Pregatirea unui nou decret, care sa aiba sanse sa fie adoptat, îl va costa pe Renzi timp si capital politic, de care ar fi avut nevoie pentru promovarea unor reforme ample vizând piata muncii si sistemul electoral.
Administratia capitalei are acum de facut alegeri dure - precum tairea unor servicii publice, cresterea taxelor sau întârzierea platilor catre furnizori - pentru a câstiga timp necesar sa gaseasca noi modalitati de acoperire a deficitului bugetar.
Daca nu reuseste, Roma ar putea fi plasata sub controlul unui administrator special, care ar avea ca sarcina vânzarea de active, precum companiile de utilitati.
"Este timpul sa renuntam la trucurile contabile si sa declaram falimentul Romei", a declarat Guido Guidesi, parlamentar al formatiunii Liga Nordului, care s-a opus decretului de ajutor financiar pentru capitala Italiei.
Primarul Romei, Ignazio Marino, un chirurg specializat în SUA, a câstigat alegerile anul trecut cu promisiuni ca va opri practicile de nepotism, va îmbunatati serviciile de baza si va ajuta dezvoltarea turismului.
În loc sa-si respecte obiectivele, primarul se lupta sa mentina bugetul pe linia de plutire, scrie Wall Street Journal. Marino a declarat ca nu intentioneaza sa fie el cel care implementeaza taieri dure de cheltuieli.
Planul primarului de stabilizare a bugetului prevedea obtinerea unui transfer financiar de 485 de milioane de euro de la Guvern. Suma ar fi trebuit sa compenseze Roma pentru costurile suplimentare înregistrate ca destinatie turistica majora, capitala a Italiei si locatie în care se afla Vaticanul.
Planul de ajutor a atras, însa, critici chiar si înainte de schimbarea Guvernului, fiind considerat incorect fata de alte orase italiene confruntate cu dificultati financiare.
Premierul Renzi, fost primar al Florentei înainte de preluarea conducerii executivului, va introduce probabil în Parlament un nou decret vizând Roma, însa nu este clar care vor fi termenii acestuia. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0993 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023906 (s)