News Flash:

OFICIAL! Rodica Stanoiu a colaborat cu Securitatea

26 Februarie 2014
802 Vizualizari | 0 Comentarii
Rodica Stanoiu
Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv, miercuri, ca fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu a colaborat cu Securitatea, la finalul unui proces de sapte ani, cel mai lung în care a fost implicat Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).
Purtatorul de cuvânt al CNSAS, Anca Median, a declarat pentru MEDIAFAX ca decizia data miercuri de instanta suprema încheie un proces de sapte ani, cel mai lung în care a fost implicata institutia.
ICCJ a respins recursul facut de Rodica Stanoiu la decizia similara data de Curtea de Apel Oradea, în procesul intentat de fostul demnitar pentru anularea deciziei de colaborare cu Securitatea data de CNSAS în 2006.
Înalta Curte de Casatia si Justitie a respins recusul ca nefondat, decizia fiind irevocabila.
De asemnea, instanta a respins si cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu o serie de exceptii, înaintata de fostul demnitar, aceasta decizie putând fi contestata de Rodica Stanoiu cu recurs la Completul de cinci judecatori al ICCJ.
Instanta suprema a mentinut totodata decizia Curtii de Apel Oradea conform careia Rodica Stanoiu trebuie sa plateasca CNSAS cheltuieli de judecata de 22.000 de lei.
Curtea de Apel Oradea s-a pronuntat în acest caz, în 19 iunie 2012, Stanoiu facând recurs, care s-a judecat la ICCJ.
Dosarul Rodicai Stanoiu cu CNSAS s-a judecat la Curtea de Apel Oradea dupa ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a decis, în martie 2010, stramutarea cauzei de la Curtea de Apel Bucuresti, la solicitarea fostului ministru care a invocat presiunea mediatica.
Rodica Stanoiu afirma, în noiembrie 2006, într-o emisiune televizata, ca dosarul "Sanda" care exista la CNSAS este unul de urmarire si contine 1.600 de pagini, care cuprind perioada 1978-1982. "Dosarul de informator mi s-a fabricat în perioada 2003-2004, sub guvernarea PSD, la comanda unui vicepresedinte al unui serviciu secret. Radu Timofte nu a stiut nimic despre acest lucru", afirma Stanoiu (care a trecut la PC - n.r.), adaugând ca si alte dosare de Securitate au fost modificate în aceeasi perioada.
Rodica Stanoiu declara ca cele 18 note informative care i se atribuie nu îi apartin si ca ar fi fost plastografiate, având drept model scrisul sau din perioada de dupa 1990. "Toata plastografia este facuta dupa 1990. A existat o perioada în viata mea când am avut un scris diferit, deoarece am avut o operatie la coloana vertebrala. Aceste note care mi se atribuie copiaza acel scris. Ceea ce mi se pare incredibil este ca în acele note exista doua sau trei scrisuri diferite. Cu exceptia unei singure note, care are un ton mai elevat si mai normal, toate sunt la nivel de mahala. Acea Sanda este mult prea inculta", spunea Stanoiu, care preciza ca este o buna cunoscatoare a limbii si n-ar fi facut asemenea greseli.
Rodica Stanoiu a refuzat sa declare daca a colaborat sau nu cu Securitatea. "Am dreptul sa tac. Nu ma puteti obliga sa declar ceva", afirma ea. Mediafax.ro

rodica stanoiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0935 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018429 (s)