News Flash:

Boc: Antonescu nu poate fi spalat la "Nufarul" si sa fie crai nou si pe cal alb. Trebuie sa isi asume guvernarea USL

26 Februarie 2014
900 Vizualizari | 0 Comentarii
emil boc
Fostul premier Emil Boc spune ca liderul PNL, Crin Antonescu, nu poate fi spalat la "Nufarul si sa apara "crai nou pe cal alb, înger neprihanit", ci trebuie sa îsi asume guvernarea USL, "care a compromis dezvoltarea României si a oprit modernizarea tarii".
Întrebat, miercuri, într-o conferinta de presa, daca PDL ar putea face alianta cu PNL în opozitie, Emil Boc a spus ca nu vede posibil un asemenea lucru.
"Opozitia nu este «Nufarul» sa îl spele pe Crin Antonescu, numai la «Nufarul» te speli peste noapte, Antonescu nu cred ca poate utiliza spalatoria «Nufarul» si sa fie astazi crai nou si pe cal alb, înger neprihanit. Are de platit politele USL si le are de platit în continuare. Antonescu nu este nici calul alb si nici îngerul care trebuie sa reformeze România. El este alaturi de USL si este cel care a compromis doi ani dezvoltarea României. Crin Antonescu este la fel de partas ca si Victor Ponta la tot ce au facut în ultimii doi ani, nu poate aparea de azi pe mâine ca sunt curati si îngeri, trebuie sa îsi asume tot ceea ce nu au facut în acesti doi ani si faptul ca au sustinut cel mai corupt guvern si au oprit modernizarea României", a spus Boc.
Potrivit acestuia, atât Crin Antonescu, cât si Victor Ponta au încercat prin ruperea USL maximizarea sanselor pentru prezidentiale, "Antonescu crezând ca doar iesind de la guvernare are mai mari sanse, iar Ponta încercând sa îl tina cât mai mult acolo, pentru a evita ca Antonescu sa treaca în opozitie".
Boc a sustinut ca PNL nu este vocea autorizata a opozitiei, "nu poate emite pretentii de a fi fata care vine mireasa si ia stindardul opozitiei si îl duce mai departe".
"Opozitia nu este «Nufarul», sa îi curete pe toti cei care au facut doi ani ce au facut", a spus Emil Boc.
Fostul premier a afirmat ca, în timp ce guvernul pe care l-a condus a promovat 11 reforme fundamentale, USL a compromis toate proiectele prezentate.
"Cei din USL au baut, au mâncat, au stat la televizor, au înjurat si acum se cearta cine sa plateasca nota de plata, au compromis si ratat doi ani de modernizare a României. Sa faceti o comparatie între guvernarea pe care am reprezentat-o doi ani si ce a facut guvernarea USL doi ani în România. În timp ce noi am promovat 11 reforme fundamentale ale statului român, am restabilit echilibre bugetare si ne-am asumat masuri nepopulare economice, USL timp de doi ani a beneficiat de pe urma eforturilor si suferintelor românilor din anii 2010-2011 si de rezultatele reformelor pe care le-am promovat. Nu au facut altceva decât sa se certe, sa poarte un razboi pe toate fronturile cu Traian Basescu, sa uite de România si problemele ei, iar Revolutia bunului simt s-a încheiat cu cel mai corupt Guvern din istoria României de dupa 1989 si cu cel mai lipsit de performanta din toate domeniile", a subliniat Boc.
El a amintit ca în timpul guvernarii PDL s-au realizat 11 reforme majore, printre care Legea pensiilor, Legea educatiei, cele patru coduri, Legea salarizarii unitare, Codul Muncii, Legea responsabilitatii fiscale, Legea "Micii Reforme" din justitie, în timp ce USL a compromis reforma Constitutiei si a descentralizarii si a pierdut reforma regionalizarii.
"Au compromis bunul simt total în România si au încheiat Revolutia bunului simt în cel mai nesimtit mod cu putinta, cu cel mai corupt guvern", a sustinut Emil Boc.
Întrebat daca premierul Ponta ar trebui sa demisioneze, asa cum a cerut PNL, Boc a raspuns ca actualul sef al Guvernului nu este obligat.
"Daca are majoritate, nu e obligat sa demisioneze, va trebui sa vina în Parlament cu un nou Guvern, daca are majoritate ramâne, daca nu, pleaca. Guvernul ar fi trebuit sa plece de mult, am stiut de la început ca va fi un guvern demagogic", a conchis Boc. Mediafax.ro

emil boc crin antonescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029125 (s)