News Flash:

Veste bună pentru cei cu credite la bancă

Românii cu credite cu rata curentă variabilă în funcție de ROBOR vor plăti mai puțin începând din această lună

3 Ianuarie 2024
135 Vizualizari | 0 Comentarii

Românii care au credite cu rată variabilă în funcție de ROBOR beneficiază de o scădere a plăților lunare începând cu 1 ianuarie. Cei cu credite ajustate în funcție de indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) vor vedea o reducere a dobânzilor începând cu 1 aprilie. Cu toate acestea, ratele lunare cu adevărat mai mici vor fi observate abia după o eventuală reducere a dobânzii cheie de către banca centrală. 

Excedentul record de lichiditate din sectorul bancar aduce o relaxare suplimentară a referințelor la credite, deși banca centrală nu a modificat încă dobânda de politică monetară. Ambele medii ROBOR la 3 și 6 luni au înregistrat scăderi în trimestrul al patrulea din 2023, reflectând o tendință descendentă. 

În schimb, cei cu credite legate de IRCC vor beneficia de scăderi ale dobânzilor începând cu 1 aprilie 2024, odată cu aplicarea valorii IRCC calculate pe baza datelor din octombrie-decembrie, ce indică un nivel de 5,79%, cel mai redus după trimestrul al doilea din 2022.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004722 (s)