News Flash:

Guvernul s-a răzgândit

Nu mai scade plafonul pentru programul Casa Verde

19 Decembrie 2023
116 Vizualizari | 0 Comentarii

Plafonul pentru programul Casa Verde nu va fi redus. După ce a fost propus un proiect care viza diminuarea primelor de casare în Programul Rabla și a celor acordate pentru instalarea panourilor fotovoltaice, Guvernul a revenit asupra acestor modificări. Surse guvernamentale indică faptul că sumele alocate în 2024 vor rămâne neschimbate față de cele din 2023.

Astfel, sprijinul financiar din partea statului pentru instalarea panourilor fotovoltaice va rămâne la nivelul de 20.000 de lei, contrar propunerii inițiale de reducere la 10.000 de lei. Firma care a intentat o acțiune în justiție împotriva Administrației Fondului de Mediu pentru neconfirmarea sa ca instalator în program s-a retras, facilitând reluarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Aproximativ 87.000 de beneficiari sunt așteptați să își instaleze panouri fotovoltaice și să beneficieze de acest program. Se anticipază că, începând cu luna ianuarie 2024, vor începe montările primelor panouri fotovoltaice. Proiectul de ordonanță de urgență publicat inițial prevedea o reducere semnificativă a valorii tichetelor pentru programul Casa Verde Fotovoltaice.


"În anul 2024, finanțarea care se acordă prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională este în sumă de 10.000 lei/ solicitant", se menționa în OUG publicată miercuri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004849 (s)