News Flash:

Reușită după 12 ani de absență

România va avea o echipă de gimnastică la Jocurile Olimpice din vara anului 2024, de la Paris

29 Decembrie 2023
160 Vizualizari | 0 Comentarii

După o absență de 12 ani, România va fi reprezentată de o echipă de gimnastică la Jocurile Olimpice, iar acest moment așteptat va avea loc în vara anului 2024, la Paris. Reușita a devenit realitate și datorită evoluțiilor impresionante ale constănțencei Sabrina Voinea, antrenată cu grijă de mama sa, Camelia Voinea, vicecampioană olimpică.

Calificarea la Jocurile Olimpice a fost adusă de gimnastele Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda. Această realizare a fost posibilă datorită muncii asidue și ghidării atente a echipei de antrenori formată din Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuțiu și Daymon Jones. Această echipă coezivă demonstrează că România continuă să facă parte din elita gimnasticii mondiale.
„Când am aflat că ne-am calificat la Olimpiadă, am fost foarte bucuroase și i-am sărit mamei în brațe. Am început să plângem amândouă de bucurie, pentru că toată munca noastră a dat roade. Când am aflat că sunt numărul unu, a fost foarte mândră de rezultatul meu. Eu, când eram mică, îmi doream să ajung aici și am ajuns. Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem la Jocurile Olimpice pentru că știe el de ce”, a afirmat gimnasta de la malul mării, Sabrina Voinea.


Parcursul acestui drum este plin de provocări și impune numeroase sacrificii, iar poate cea mai dificilă încercare este să faci față dorului intens pentru casă.

„Este un sacrificiu pe care îl facem, pe care ni-l asumăm. Cu înțelegerea familiei, continui să fiu plecat în cantonamente, să fiu plecat, să merg poate o dată pe lună acasă. Acum n-am mai fost de două luni și ceva acasă”, a precizat antrenorul Florin Cotuțiu.

Fetele menționează că se întorc acasă doar o dată pe an, de Crăciun. În rest, familiile lor le vizitează o dată la una sau două luni, în funcție de posibilități. Cu toate acestea, ele consideră că echipa lor reprezintă a doua familie și au încredere că împreună pot depăși orice provocare.

„Orice sportivă, oricât de bună ar fi, nu are șanse să ajungă să facă un rezultat dacă nu are în spate o echipă. O echipă, în primul rând, înseamnă susținere. Ele se susțin una pe alta foarte mult, dar mai mult decât atât înseamnă că demonstrezi că ai un sistem. Pentru că o floare poate să găsească oricine, cinci sau șase flori - mai greu”, a afirmat antrenoarea Corina Moroșan.


La Jocurile Olimpice de la Paris, vor participa cinci sportive, iar miza este uriașă. Totuși, fetele știu cu siguranță că, indiferent de rezultat, rămân împreună. Sabrina Voinea se evidențiază ca fiind cea mai valoroasă gimnastă română în prezent, având exerciții extrem de dificile pe care cu siguranță le va executa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Constănțeanca beneficiază și de un avantaj rar întâlnit în rândul sportivilor. A reușit să-și păstreze spiritul de copil și, cu acea "inconștiență" specifică vârstei sale, are potențialul de a atinge culmile succesului. Sabrina Voinea a declarat în mai multe rânduri că este pregătită să impresioneze la Jocurile Olimpice și, de ce nu, să aducă acasă o medalie strălucitoare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006498 (s)