News Flash:

Reuniune la nivel inalt intre cele doua Corei

12 Februarie 2014
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentanti ai celor doua Corei au început miercuri dimineata, în localitatea de frontiera Panmunjom, prima reuniune la nivel înalt din ultimii ani, în speranta unui început de cooperare înainte de reluarea reuniunilor familiilor separate de razboi în urma cu 60 de ani.
Temele abordate în cadrul acestei întâlniri nu au fost precizate, însa ele se refera la "subiecte importante", precum reluarea programului reuniunilor familiilor despartite de Razboiul Coreei (1950-1953), a anuntat marti Ministerul sud-coreean al Unificarii.
Delegatia Coreei de Sud este condusa de catre oficialul de cel mai înalt rang din cadrul Consiliului Securitatii Nationale, Kim Kyou-Hyun. El a declarat ca scopul Seulului este de a se asigura ca reuniunile familiilor vor avea loc conform programului.
Reuniuni ale unor familii, prevazute sa aiba loc în septembrie, au fost anulate în ultimul moment de catre Phenian.
La rândul ei, Coreea de Nord intentioneaza sa ceara din nou anularea manevrelor militare comune, desfasurate anual de catre Statele Unite si Coreea de Sud si care anul acesta urmeaza sa înceapa la 24 februarie.
Kim Kyou-hyun a declarat ca începe aceste discutii "cu spiritul deschis, pentru a analiza sansele de a începe un nou capitol despre Peninsula Coreeana".
El nu a precizat daca programul nuclear nord-coreean va fi discutat în cadrul acestei întâlniri, care a începul la ora locala 10.00 (03.00, ora României).
Aceasta este prima întâlnire la un nivel atât de înalt între reprezentantii ambelor Corei, începând din 2007.
Potrivit Seulului, întâlnirea de la Panmunjom a fost propusa de catre Phenian, a carui delegatie este condusa de Wong Ton-yong, vicepresedintele organizatiei care se ocupa de relatiile între cele doua Corei. Mediafax.ro

razboiul coreei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1032 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044011 (s)