News Flash:

Renault: "Nu parasim Romania, unde am alocat 2 miliarde de euro, dar noile proiecte depind de infrastructura"

12 Februarie 2014
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
Renault nu vrea să părăsească Romania, unde a investit peste 2 miliarde euro, dar evoluţia infrastructurii este determinantă pentru proiectele viitoare, a anunţat grupul francez, după ce preşedintele Băsescu a susţinut că nefinalizarea Coridorului IV va duce la pierderea asamblării de la Piteşti. "Renault nu are intenţia să părăsească Romania. Romania este o ţară importantă pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse şi pentru crearea în Romania a unui lanţ complet de construcţie a unei maşini: de la design, inginerie, fabricaţie, vanzare şi post-vanzare. In fiecare zi, 350 de camioane ale Dacia şi ale furnizorilor noştri parcurg traseul Piteşti - Arad. Prioritatea noastră pentru 2014 este relansarea pieţei auto de vehicule noi din Romania. Evoluţia infrastructurii, care permite reducerea întarzierilor de livrare, va fi determinantă pentru proiectele noastre viitoare", a comunicat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Direcţia Comunicare Renault Romania.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune difuzată luni de postul Look Tv, că nefinalizarea Coridorului IV paneuropean de transport va duce la pierderea asamblării de la Piteşti, la uzinele Dacia, care deja extinde uzina din Maroc. "Eu vă pot spune că în mine Guvernul va avea un adversar total pentru o astfel de abordare. Romania, dacă nu se conectează integral cu Coridorul IV la sistemele rutiere europene, este o ţară care rămane enorm în urmă", a declarat el.

Băsescu a spus că Romania va pierde foarte multe investiţii dacă nu finalizează Coridorul IV, iar Dacia este ceva "sigur".

"Este sigur că se va pierde asamblarea de la Piteşti, la uzinele Dacia, pentru că deja la Tanger sunt capacităţi de preluare existente. S-a trecut la faza a doua de extindere a capacităţii uzinei Dacia din Maroc. Acolo pui maşina direct în vapor, este portul la caţiva kilometri de fabrică, nu ca în Romania, unde Guvernul poate gandi să dea prioritatea la Bucureşti-Alexandria decat la Piteşti-Sibiu", a mai spus Traian Băsescu.

In replică, premierul Victor Ponta a declarat marţi că afirmaţia preşedintelui potrivit căruia nefinalizarea Coridorului IV paneuropean va duce la pierderea asamblării Dacia la Piteşti reprezintă o "inconştienţă sinistră, o tampenie", adăugand că a fost asigurat chiar de şeful grupului Renault de continuarea investiţiei. Mediafax.ro

renault
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042925 (s)