News Flash:

Remedii naturale care ajura la curatarea rinichilor de toxine

14 Martie 2018
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
rinichji cazut

Multi oameni nu stiu cat este de important sa ne curatam rinichii si sa-i mentinem sanatosi. Sistemul urinar poate genera multe boli. Daca te gandesti ca rinichii au rolul de a elimina impuritatile din organismul tau, o sa-ti dai seama de ce este atat de important sa ii mentinem in perfecta stare.

Simptome care indica nevoia de a-ti curata rinichii
Daca ai tensiunea arteriala prea scazuta sau prea ridicata, daca ai dureri in partea frontala si inferioara a abdomenului, daca urina ta este foarte inchisa la culoarea, daca ti-e sete in mod excesiv, daca te duci la baie foarte des in timpul noptii, s-ar putea sa existe un dezechilibru la nivelul aparatului excretor.

Alte semnale de alarma ar mai putea fi faptul ca urinezi mai putin de un litru pe zi, daca simti mereu ca ai vezica plina, daca ai dureri cand urinezi, daca ti se umfla gleznele pe timp de noapte, daca ai ochii umflati dimineata, daca te trezesti cu diverse vanatai si sangerari fara a te fi ranit.

De asemenea, prezenta pietrelor la rinichi sau la vezica reprezinta un motiv suficient pentru a-ti curata rinichii.

Cum sa previi dezechilibrele la nivelul rinichilor

Pentru a preveni cresterea cantitatii de toxine din organismul tau este necesar sa-ti controlezi alimentatia. Daca toxinele se muta in sange, nu vor mai putea fi eliminate prin urina.

Poti sa previi formarea pietrelor la rinichi si dezvoltarea insuficientei renale prin evitarea consumului excesiv de sare si de alimente procesate (mai ales cele congelate sau acoperite cu pesmet).

Nu consuma prea multe produse lactate, mai ales lapte integral.

Incearca sa reduci cantitatea de proteine de origine animala consumate (carne si oua). Acestea transporta calciul in urina, fapt care mareste sansele aparitiei pietrelor la rinichi. Mai contin, de asemenea, o cantitate mare de acid uric.

Evita consumul de bauturi alcoolice sau care contin prea mult zahar, intrucat determina eliminarea mai rapida a calciului din organism.

Incearca sa adopti o dieta vegetariana sau bogata in alimente naturale. Include in alimentatia ta sucurile naturale de fructe si de legume.

Consuma multe alimente cu proprietati diuretice: portocale, struguri, lamai, grepfrut, telina, morcovi, castraveti, mere, pepene rosu, pepene galben, salata verde, prune japoneze si piersici.

Limiteaza utilizarea medicamentelor cum ar fi aspirina sau ibuprofenul.

Bea cantitati mari de apa zilnic (doi litri iarna si trei vara) pentru ca urina ta sa fie aproape transparenta sau usor galbuie. Nu este bine sa bei nici prea multa apa, pentru ca iti vei suprasolicita rinichii.
 

Curata-ti rinichii in trei zile
Aceasta nu este o solutie magica ce promite sa „curete rinichii in 72 de ore”, dar te va ajuta in acest proces. In primul rand, trebuie sa eviti consumul de cafea, alcool, sucuri acidulate, sare si produse cu un continut mare de proteine in primele trei zile. Toate aceste produse irita rinichii si impiedica eliminarea toxinelor din vezica urinara. Incearca sa inlocuiesti aceste bauturi cu apa minerala si carnea cu seminte de in si floarea soarelui si cu migdale.

Incepe ziua cu un mic dejun care sa contina suc de afine, acesta ajutand la reducerea cantitatii de calciu acumulat in vezica. Aceste sedimente incetinesc functionarea rinichilor si impiedica eliminarea toxinelor. Previne si aparitia infectiilor tractului urinar si a pietrelor la rinichi, care sunt foarte dureroase.

La jumatatea diminetii, bea un pahar de suc bogat in potasiu, intrucat acesta actioneaza ca un detoxifiant tonic care iti ofera energie pe tot parcursul acestui proces de trei zile. Poti sa prepari un suc din morcovi, telina, patrunjel si spanac sau poti sa mixezi ingredientele intr-un blender pentru a obtine un smoothie.

La amiaza, bea un pahar de clorofila lichida, o substanta care ofera plantelor culoarea verde. Se gaseste la plafar sau in magazinele naturiste. Poti sa plantezi seminte de iarba intr-un ghiveci pe care sa le tai si sa le adaugi in blender. Clorofila imbunatateste sistemul imunitar, ajuta la curatarea sangelui  si ofera multe alte beneficii.

Intre pranz si cina, la vremea gustarii, bea un pahar de ceai de seminte de pepene rosu. Aceasta bautura are un foarte usor efect diuretic care contribuie la buna functionare a rinichilor si a vezicii urinare. Ajuta la o mai buna digerare a alimentelor si la motilitatea intestinala pe timp de noapte.

La cina bea un pahar de suc de morcovi pentru a regulariza frecventa urinarii. Poti sa consumi si suc de afine.

In ceea ce priveste mesele principale, mananca ce vrei, dar tine cont de recomandarea de a renunta la carne in primele trei zile, precum si la faina. Profita de ocazie pentru a-ti modifica dieta alimentara. 

Inainte de culcare, bea un ceai de frunze de menta sau de papadie. Acestea detoxifica organismul si te ajuta sa digeri mai bine mancarea pe timp de noapte.

Nu uita sa faci exercitii fizice sau sa practici un sport in aceste trei zile. Poti sa faci o plimbare de 30 de minute in fiecare zi pentru o mai buna functionare a rinichilor. Iti recomandam sa faci o vizita la sauna pentru a elimina toxinele prin transpiratie. Poti, de asemenea, sa faci o baie fierbinte acasa, dupa care sa te revigorezi cu un dus cu apa calda sau rece.

Si nu in cele din urma, intinde-te seara si dimineata. Daca iti intinzi trunchiul si membrele, iti vei „activa” organismul, oferindu-i mai multa energie pentru a incepe si a infrunta ziua intr-o stare optima.


simptome rinichii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004827 (s)