News Flash:

Alimentul care se digera foarte greu

13 Martie 2018
1318 Vizualizari | 0 Comentarii
aliment

Medicii au ajuns sa considere unul dintre cele mai consumate alimente drept moarte curata. Taiteii la punga sunt extrem de ieftin, accesibili oricui, insa sunt foarte periculosi pentru sanatate.

Celebra supa la plic a capatat teren mai ales ca in ultima vreme oamenii nu mai au timp sa gateasca, asa cum o faceau pe vremuri.
Oamenii si-au pierdut rabdarea si din cauza asta si-au pus sanatatea in pericol. Putini stiu ce presupune, de fapt, consumul de mancare care se face repede precum taiteii pregatiti special, concentrati pentru supa de pui (dar fara pui).

Cercetatorii de la Universitatea Baylor ii avertizeaza pe americani sa fie atenti la consumarea noodlesilor. Acestia sustin ca taietii din comert contribuie la aparitia unor modificari metabolice legate de afectiunile cardiovasculare, diabet si accident vascular cerebral.
Acesti taieti fac parte din lista alimentelor ultraprocesate care sunt vandute in magazine. In videoclipul de mai jos medicii si oamenii de stiinta iti demonstreaza ca acesti taitei se digera foarte greu.

Organismului ii trebuie doua ore pentru a digera noodlesii. Vezi in filmuletul de mai jos ce se intampla in organismul tau in cele 2 ore:

 

Ce nu știai despre tăieții instant:
Foarte multe persoane mănâncă tăiței instant. Se găsesc în toate magazinele, nu costă mult. În plus, se prepară ușor, ceea ce este perfect pentru persoanele cu un program încărcat, care nu mai au timp să gătească.
Însă, specialiștii atrag atenția asupra faptului că acest aliment nu este sănătos și ar trebui să fie evitat. Iată despre ce este vorba.

Tăițeii instant sunt păstrați prin diferite metode mai mult timp pe rafturile magazinelor. Însă nimeni nu știa până acum ce se întâmplă cu acest aliment imediat ce ajunge în stomac.

Doctorul Braden Kuo de la Spitalul General din Massachusetts a făcut un studiu pentru a afla ce se întâmplă în stomac și în tractul digestiv după ce oamenii consumă tăiței instant. Când a făcut acest experiment, doctorul a folosit o cameră video de mărimea unei pastile.

În timpul studiului, doctorul a observat că apar contracții la nivelul stomacului atunci când este consumat acest aliment. De asemenea, a făcut un alt stuiu, pentru a compara rezultatele. În cadrul celui de-al doilea studiu, a observat ce se întâmplă în corpul uman atunci când sunt consumate alimente proaspete sau tăiței făcuți acasă.

În urma studiilor, specialistul a ajuns la concluzia că după o oră sau două după ce au fost mâncați, tăițeii instant din comerț încă nu erau dgerați în totalitate. Studiile nu au fost foarte ample, deci nu se poate spune cu exactitate dacă, într-adevăr, astfel de alimente sunt foarte dăunătoare sănătății.
Doctorul Kuo își dorește să facă mai multe cercetări pentru a afla dacă digestia lentă afectează cantitatea nutrienților pe care corpul îi absoarbe.

Așadar, este bine să acorzi atenție alimentelor pe care le consumi. Studiile arată că tăițeii instant nu sunt benefici pentru organism.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004976 (s)