News Flash:

Remedii care te ajuta sa scapi de celulita

9 August 2018
884 Vizualizari | 0 Comentarii
celulita

Celulita si aspectele dizgratioase pe care aceasta le provoacǎ, sunt unele dintre problemele majore cu care se intalnesc femeile pe parcursul vietii. Celulita este o problemǎ de origine hormonalǎ care poate afecta atat femeile plinute cat si femeile suple .
Ce este celulita si cum se formeaza ea
Celulita este o stare in care grǎsimea s-a depus in pǎrti ale corpului cum ar fi coapsele, miinile si picioarele. Tesuturile de colagen din aceste portiuni au forma fagurelui de albine, nu se mai incruciseaza ca in alte pǎrti ale corpului. Aceste tesuturi alveolare se umplu cu depuneri de grasime, cu toxine, care ridica pielea in sus si in exterior, o intind. Acest lucru intinde colagenul si impiedicǎ miscarea fluidelor. Intinderea colagenului opreste circulatia. Hormonii care elimina grasimea din corp nu pot ajunge la aceste celule pentru a elibera grasimile care se acumuleaza acolo. Ca urmare a acestui fapt, celulele primesc permanent grasimi si nu le pot elimina eficient din corp.
Pentru ca toxinele sunt continute in fluidele din corp, in special in grasime, aceste celule celulitice grase contin o cantitate foarte mare de toxine. Cercetarile facute la Universitatea din Milano (Italia) au aratat ca aceasta toxicitate si presiune a fluidelor cu trecerea timpului va distruge celulele. Peretii celulelor devin mai grosi si tari, ceea ce ingreuneaza si mai mult eliminarea grasimilor. Practic, grasimea si toxinele sunt inchise aici.
Acumulǎrile de grǎsime provoacǎ acel aspect inestetic de coajǎ de portocalǎ. Acest aspect estetic poate fi estompat cu multe eforturi, dar existǎ totusi solutii.

Celulita fibroasǎ

durǎ la atingere, puţin violacee şi dureroasǎ la atingere.
Tratamentul acestui tip de celulitǎ presupune  alergari, bǎile cu bule de aer, balneoterapia, masajul mecanic.

2.

Celulita apoasǎ

este moale la atingere şi provoacǎ, in general, senzaţia de picioare grele. Celulita apoasǎ este cauzatǎ de probleme circulatorii şi de sedentarism.
Soluţiile pentru acest tip de celulitǎ sunt:  masajul mecanic, electrostimularea, duşul cu jet de apǎ, înnotul, drenajul limfatic, cremele anticelulitice.

3.

Celulita adipoasǎ

este moale şi nedureroasǎ la atingere.Celulita adipoasǎ se localizeazǎ pe coapse şi pe fese şi se datoreazǎ unui exces de grǎsime în alimentaţie precum şi lipsei de mişcare. Soluţiile pentru tratarea celulitei adipoase  sunt: alergarea şi masajul cu cremele anticelulitice.

Ca regulǎ generalǎ, alimentaţia joacǎ un rol fundamental în formarea celulitei. Trebuie evitat orice exces de zahǎr şi grǎsimi, dar şi excesul de sare (care favorizeazǎ retenţia de apǎ). Este bine sǎ preferaţi alimentele sǎrace în calorii cum sunt: peştele sau legumele şi trebuie evitata combinarea alimentelor ca: paste, orez si cartofi, cu alimente bogate în grǎsimi.
Ceaiurile, de orice tip, dar mai ales ceaiul verde ajutǎ la eliminarea toxinelor şi favorizeazǎ digestia.
Aveţi întotdeauna grija ce mâncati între mese. Este bine sǎ vǎ axaţi pe cereale, fructe sau iaurt.
Stresul şi oboseala sunt principalele cauze ale dorinţei de a ronţǎi între mese şi care vǎ dau pofta de a mânca dulce. De aceea încercaţi sǎ înlǎturaţi cauzele stresului şi sǎ duceţi e viaţǎ echilibratǎ.
Faceţi sport. Mersul pe jos, înotul sau alergarea permit eliminarea mai rapidǎ a surplusului de grǎsime.
Puteţi combate celulita  şi prin masaj, folosind creme speciale, sau colanti impregnaţi cu cafeinǎ.
Nu uitaţi  cǎ in lupta împotriva celulitei trebuie sǎ ţineţi cont de toate aspectele de mai sus  pentru ca efectele sǎ fie vizibile, iar cel mai important lucru este sǎ duceţi o viaţǎ echilibratǎ.


celulita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2347 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011253 (s)