News Flash:

Reguli de eticheta pe care nu aveti dreptul sa le uitati vreodata

8 Martie 2018
1029 Vizualizari | 0 Comentarii
cuplu sudat

Din pacate multe persoane nu considera necesar sa respecte regulile elementare de eticheta atat in viata cotidiana, cat si la evenimente speciale.

Aceste reguli de baza sunt foarte simple. Este vorba despre cultura vorbirii, amabilitate, aspect exterior ingrijit si control asupra emotiilor.

Va prezentam regulile de eticheta pe care trebuie sa le cunoasca fiecare persoana care se respecta.

1. Daca spuneti „Eu va invit”, inseamna ca achitati dvs. Daca folositi expresia „Sa cinam la restaurant”, atunci fiecare achita pentru sine. Daca barbatul se ofera sa plateasca pentru femeie, ea poate accepta

2. Niciodata nu mergeti in vizita fara sa anuntati gazda. Daca cineva a venit la dvs. fara a va preintampina, puteti sa-l intalniti in halat si cu bigudiurile pe cap. O doamna britanica spunea ca atunci cand suna la usa ei oaspeti nepoftiti, ea se incalta, isi punea palaria pe cap si lua o umbrela in mana. Daca vizitatorii erau pe placul ei, atunci ea exclama: „Tocmai am ajuns acasa! Intrati”. Daca nu, ea spunea: „Imi pare rau, trebuie sa plec.”

3. Nu puneti telefonul pe masa daca sunteti in ospetie. In acest fel aratati cat de important este telefonul in viata dvs. si ca sunteti gata sa intrerupeti discutia in orice clipa pentru a vorbi la telefon sau a raspunde la mesaje.

4. In prezenta unei doamne barbatii pot fuma doar daca ea le permite.

5. Daca va plimbati cu cineva si interlocutorul dvs. intalneste o persoana pe care nu o cunoasteti, de asemenea, trebuie sa o salutati.

6. Indiferent de statutul dvs., atunci cand intrati intr-o incapere, trebuie sa va salutati primul.

7. Incaltamintea dvs. trebuie sa fie mereu ingrijita.

8. Evitati convorbirile fara sens la telefon.

9. Daca cineva va ofenseaza, nu ii raspundeti cu aceeasi moneta. Nu va coborati la nivelul lui. Zambiti si parasiti incaperea sau grupul de persoane.

10. Soferii trebuie sa tina minte ca trebuie sa franeze inainte de baltoace pentru a nu-i stropi pe ceilalti.

11. Nu fiti in goana permanenta dupa moda. Purtati haine care va subliniaza calitatile si stilul, chiar daca nu sunt de ultima ora.

12. In cinematograf, teatru sau in sala de concerte, deplasati-va catre locul dvs. cu spatele la scena si cu fata la oamenii care sunt pe scaun.

13. Barbatul nu trebuie sa se atinga de femeie fara permisiunea ei. In special: sa o ia de mana, sa o atinga in timpul discutiei, sa o impinga sau sa o apuce de cot (exceptie doar cand barbatul ajuta o femeie sa urce sau sa coboare din masina).

14. Parfumati-va moderat!

15. Barbatilor li se interzice sa duca geanta de umar a femeii.

16. Betisoarele nu sunt unicul mod de a manca sushi. Barbatii, spre deosebire de femei, pot sa le manance si cu mana.

17. Nu cititi scrisori straine! Nu cautati in buzunarele sau gentile persoanelor apropiate sau celor straine.

18. Fiti punctuali. Mai ajungeti mai devreme, decat sa intarziati.

19. Noua lucruri care trebuie tinute in secret: varsta, situatia financiara, problemele familiale, preferintele religioase, problemele de sanatate, relatiile intime, cadourile, succesele si esecurile.

20. Daca ati fost iertat, nu reamintiti persoanei despre fapta dvs. De asemenea, nu va cereti scuze de mai multe ori. Evitati acele greseli pe viitor.

21. Nu radeti prea tare. Nu ii examinati pe ceilalti, este umilitor.

22. Nu uitati sa multumiti apropiatilor, rudelor si prietenilor. Ei va ajuta nu pentru ca sunteti datori. Este dorinta lor si apreciati-o.

23. Daca sunteti intr-o vizita, neaparat ajutati gazda sa aranjeze lucrurile, faceti curat dupa copii dvs. poatenustiai.ro


gazda telefonul ospetie barbatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004832 (s)