News Flash:

Alternativa cuantică a îmbătranirii: 10 directive care te vor ajuta să-ți păstrezi tinerețea cu puterea minții

6 Martie 2018
1455 Vizualizari | 0 Comentarii
batn 640x336

Uita ce ai invatat la scoala, ce te-au invatat parintii sau profesorii la universitate. E timpul sa vezi lumea altfel. Speram ca vei intelege ce am scris:

1. Nu exista o lume obiectiva, ea depinde de cel care o priveste

Lumea inconjuratoare are anumite caracteristici. Si aceste caracteristici nu trebuie sa fie percepute ca si cum ar exista intr-un mod separat fata de observator. Sa luam ca exemplu scaunul. Din punctul tau de vedere acesta nu este mare, iar din punctul de vedere al unei furnici el imens. De aici reiese ca toate lucruri aparent obiective pe care se bazeaza realitatea, de fapt sunt asa cum le vede fiecare dintre noi.

Sute de lucruri si procese ce au loc in organismul nostru si carora, in mod normal, nu le acordam atentie – respiratie, digestie, ridicarea sau scaderea tensiunii arteriale, formarea noilor celule, eliminarea toxinelor s.a. pot fi luate sub control.

Insusi faptul ca iti concentrezi atentia asupra proceselor firesti din organismul tau, va schimba si procesul de imbatranire, pentru ca odata cu trecerea timpului capacitatea organismului de coordonare a acestor functii se reduce.

2. Corpul nostru este compus din energie si informatii

Desi ni se pare ca corpul nostru este format dintr-o materie densa, fizica constata ca fiecare atom este format in proportie de 99,9999% din spatiu liber, iar particulele subatomice care trec cu viteza luminii prin acest spatiu, de fapt, sunt niste fascicule de energie vibranta. Golul din interiorul fiecarui atom pulseaza sub forma unei minti invizibile.

Atunci cand imbatranim fluxul acestei minti se micsoreaza. Aceasta degradare ar fi fost de neevitat, daca omul ar fi constituit doar din materie, insa entropia nu atinge mintea – partea invizibila din noi nu se lasa afectata de trecerea timpului.

3. Mintea si corpul sunt un tot intreg

Mintea se poate manifesta atat la nivel de ganduri, cat si la nivel de molecule. De exemplu, frica poate fi definita atat ca un sentiment abstract, cat si ca o molecula a hormonului – adrenalina. Respectiv, daca i-am da organismului indicatia de a nu imbatrani, el ar face acest lucru in mod automat. Lipsa puterii la o varsta inaintata in mare parte este legata de asteptarea acestei stari neputincioase.

4. Biochimia corpului este un produs al constiintei

Ideea ca un corp nu este decat o masinarie irationala prevaleaza in constiinta multor oameni, insa chiar si asa numarul deceselor din cauza cancerului sau a bolilor cardiovasculare este mai mare printre persoanele aflate in stare de stres. Potrivit noii paradigme, constiinta are un rol esential in procesul de imbatranire. De aceea, disperand din cauza imbatranirii tu imbatranesti si mai repede.

5. Impulsurile mintii redau corpului in fiecare secunda forme noi

Atat timp cat impulsurile noi continua sa ajunga in creier, corpul este capabil sa reactioneze altfel. Acesta si este secretul tineretii. Cunostintele noi, abilitatile noi contribuie la dezvoltarea mintii si a corpului si astfel acestea se reinnoiesc incontinuu.

6. Timpul nu este absolut

Baza reala a tuturor lucrurilor este vesnicia, iar ceea ce noi numim timp, de fapt este vesnicia exprimata prin cantitate. Din punct de vedere cuantic, timpul se poate misca in toate directiile si chiar se poate opri. Iata de ce, constiinta este cea care creaza timpul pe care-l simti.

7. Noi nu suntem victimele imbatranirii, bolilor si mortii

Ele sunt o parte a unui scenariu, dar nu a insusi observatorului care nu se lasa supus unor anumite schimbari. Viata in sine este o creatie. Atunci cand intri in contact cu mintea ta, tu de fapt contactezi cu un nucleu creativ. Potrivit paradigmei vechi, controlul asupra vietii este detinut de ADN. Potrivit paradigmei noi, controlul asupra vietii apartine constientizarii. Noi devenim victimele imbatranirii, bolilor si mortii ca rezultat a necunoasterii de sine. Sa pierzi constientizarea inseamna sa pierzi mintea, iar sa pierzi mintea inseamna sa pierzi controlul asupra corpului. De aceea, daca vrei sa-ti schimbi corpul, schimba-ti constiinta.

Autor: Deepak Chopra

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005298 (s)