News Flash:

Refugii pentru caniculă oferite de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara

25 Iulie 2022
409 Vizualizari | 0 Comentarii
afis canicula DAS Timisoara

 

Având în vedere canicula din această perioadă, în care se preconizează temperaturi de peste 40 de grade Celsius, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara ia o serie de măsuri pentru a ajuta persoanele din categorii vulnerabile.

Zilnic, între orele 08:00 și 18:00, cei care au nevoie se pot adăposti în refugiile pentru caniculă amenajate de DAS. Oamenii se pot hidrata cu apă, se pot răcori și, după caz, pot primi sprijin pentru solicitarea Ambulanței. Centrele cu personal medical oferă și ajutor pentru problemele medicale datorate caniculei. Găsiți, mai jos, lista cu centrele menționate.

1

Complex de servicii pentru persone vârstnice

Sf. Mihail si Gavril

Zona Calea Lipovei

Calea Sever Bocu Nr.44

2

Centrul de Zi pentru copii ”Sfântul Nicolae”

Zona Dâmbovița

Strada Platanilor Nr 2

3

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități ”Podul Lung”

Zona Complexul Studențesc

Str. Cornelia Salceanu nr.17

4

Complex de servicii pentru persoane adulte cu  dizabilități

Zona Iosefin

Bvd. Regele Carol I, nr.10

5

Sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timisoara

Zona Mehala

Str.Plavosin Nr.21

6

Centru de socializare si petrecerea timpului liber Clubul Pensionarilor

Zona Gării de Nord

Bvd. General Dragalina Nr.38-42

7

Căminul pentru persoane vârstnice Inocentiu M. Klein

Zona Prințul Turcesc

Str. Inocentiu M.Klein Nr.29

8

Complex de servicii pentru persoane fără adăpost

”Sf. Francisc”

Zona Pieței Badea Cârțan

Str. Telegrafului Nr.8

9

Centrul de primire in regim de urgență/criză

Pădurea Verde

10

Complex de servicii pentru victimele violenței domestice si agresori

 

Str Simion Barnutiu Bl.11 Sc.C

 

De asemenea, dispeceratul pentru urgențe sociale 0356.981 poate fi apelat în permanență de către persoanele în vârstă, fără aparținători, pentru a primi sprijin din partea echipei mobile, în intervalul orar 8:00 - 20:00. Ajutorul pe care îl poate oferi această echipă constă în ridicarea rețetelor de medicamente, consiliere de specialitate și cumpărături de strictă necesitate.  În completare, cantina socială va transporta hrană pentru beneficiarii cantinei cu probleme medicale a căror deplasare în aceste zile prezintă un risc și le poate pune sănătatea în pericol.

Activitatea beneficiarilor din Centrele de Zi pentru persoane vârstnice și copii se reduce pe perioada caniculei. Specialiștii sunt în contact telefonic permanent cu persoanele vulnerabile, fără aparținători, pentru a interveni prompt prin Echipele mobile. Persoanele fără adăpost sunt direcționate și primite în continuare pe str.Telegrafului nr.8 pentru a petrece timpul în cadrul Centrului de Zi.

”Este important să întâmpinăm canicula pregătiți, luând în considerare nevoile tuturor categoriilor sociale din oraș. Încurajăm oamenii să aibă grijă atât de ei, cât și de cei din jur. Să se hidrateze corespunzător, dar și să fie empatici și, în cazul în care observă că o persoană poate să aibă probleme din cauza căldurii, să o ajute sau să apeleze la autorități. Cred că împreună putem depăși perioada de caniculă într-un mod cu cât mai puține situații de disconfort pentru toată lumea.” transmite Emese Esztero, director general al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

 

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006257 (s)