News Flash:

Mutari temporare la scoli pentru realizarea lucrarilor de la Ungureanu si Alimentar

22 Iulie 2022
324 Vizualizari | 0 Comentarii
a1e4b10f 8675 4d3a 99ba c2ec578a7365

Primaria Municipiului Timisoara are in administrare 300 de cladiri ce tin de 100 de unitati de invatamant din oras, fiecare cu nevoile de infrastructura specifice. Mai multe scoli au proiecte de reabilitare in derulare, printre care se numara Colegiul Tehnic Ungureanu si Liceul de Industrie Alimentara, care va intra in reabilitare in anul 2023.
Pentru o buna derulare a procesului de invatamant pe perioada lucrarilor de constructii, primaria in consultare cu ISJ si directorii scolilor vizate a identificat ca solutie mutarea temporara a elevilor de la Colegiul Tehnic Ungureanu in spatii disponibile la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara si Liceul Tehnologic Azur. 
„Una dintre marile provocari atunci cand avem lucrari de reabilitare a scolilor este asigurarea unor conditii decente de studiu pentru elevi, dar si pentru cadrele didactice. Cateva sute de elevi trebuie mutati si stiu ca asta e o mare bataie de cap atat pentru elevi, cat si pentru parinti. Dar, fara nicio cladire de scoala goala si disponibila unde elevii sa poata fi mutati pe perioada lucrarilor, solutiile pe care le avem la indemana sunt limitate. Am discutat cu directorii de scoli de la Ungureanu, Alimentar, Azur si cu reprezentantii inspectoratului si vreau sa le multumesc pentru deschiderea de care au dat dovada. Este o decizie grea, dar necesara pentru a finaliza lucrari de care vor beneficia viitoare generatii de elevi” transmite viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau.
La Colegiul Tehnic Ungureanu, lucrarile au inceput in ianuarie anul acesta si s-a lucrat la Corpul B al liceului, toti elevii fiind mutati in corpul A. S-au montat o parte din ferestrele noi si s-a finalizat acoperisul pentru corpul A. La corpul B se lucreaza la placa de etaj, fatada, tamplarie. Pe langa reabilitarea cladirii, urmeaza achizitionarea de echipamente IT, materiale didactice moderne si materiale specifice pentru documentare, pentru cresterea accesului la informatie si crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, cresterea accesibilitatii la serviciile educationale. Este un proiect de 33 de milioane de lei, cu termen de finalizare septembrie anul viitor. 

Pentru Liceul de Industrie Alimentara, primaria a depus documentatia pentru accesarea de fonduri din Planul National de Redresare si Rezilienta pentru a transforma unitatea de invatamant intr-o scoala verde inteligenta. Se vor realiza lucrari la termosistem pentru toate cladirile (cladire scoala, cantina, internat), se vor reface izolatiile termice si hidrofuge la acoperisul cladirilor si se va moderniza sistemul de iluminat. Toate aceste lucrari vor duce la reducerea considerabila a consumului de energie pentru incalzirea scolii si, implicit, a costurilor de intretinere.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007627 (s)