News Flash:

Refacerea lotului 3 din A1 Sibiu-Orastie va dura pana in 2018

7 August 2016
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
Refacerea lotului 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, denumit ”autostrada scufundata” din cauza problemelor grave de structura, va dura pana in 2018, chiar daca circulatia s-ar putea deschide in aceasta toamna, pentru a decongestiona traficul pe drumul national pe care a fost deviata circulatia din septembrie 2015 pana in prezent, perioada in care au decedat sapte persoane si au fost ranite alte cateva zeci in accidente de circulatie, a scris miercuri, pe Facebook, consilierul premierului Dacian Ciolos pentru infrastructura, Catalin Drula. 
Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, care a vizitat recent tronsonul respectiv, a cerut finalizarea lucrarilor in luna septembrie a acestui an, scrie News.ro.
Lucrarile de refacere a portiunii afectate, efectuate in regie proprie de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), au inceput in luna aprilie a acestui an. Pentru finalizarea lucrarilor este nevoie de o expertiza tehnica care sa evidentieze exact de ce este nevoie si de un proiect corespunzator, considera Drula.
”Discutam despre lucrari masive si despre un calendar de refacere a tuturor zonelor afectate care se intinde pina in anul 2018, luand in considerare si timpul necesar realizarii expertizei si proiectului respectiv. De mentionat ca aceste lucrari sunt in vasta lor majoritate in afara partii carosabile”, a precizat Drula.
Reluarea circulatiei pe tronsonul de autostrada este necesara cat mai repede pentru ca drumul national paralel nu face fata traficului si au loc accidente grave.
”Avem 22 de kilometri de autostrada inchisi si traficul deviat pe drumul national paralel. Drum pe care au avut loc de la inchiderea din septembrie 2015 pina acum 17 accidente grave cu 7 morti si 37 de raniti, cifre preluate dintr-un articol publicat de Asociatia Pro Infrastructura. Ultimul accident a avut loc ieri - o femeie insarcinata in luna a patra a ramas incarcerata”, a scris Drula.
Solutia la alternativa asteptarii pana in 2018 este ca "groapa", o zona de 200 de metri unde corpul autostrazii a fost excavat complet, sa fie refacuta pe baza unui proiect tehnic realizat de un reputat specialist, considera consilierul premierului.
Acest proiect tehnic ar trata si problema drenarii apelor si ar oferi solutii pentru inca aproximativ 10 zone unde au aparut degradari mai mici ale autostrazii. Dupa aceasta refacere, in aceasta toamna, autostrada putea fi redeschisa traficului.
Contractul de proiectare si executie pentru lotul 3 al Autostrazii Orastie - Sibiu, cu o lungime de 22 de kilometri, a fost incheiat in mai 2011 cu firma italiana Salini Impregilo.
Lotul a fost inaugurat in noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, in prezenta premierului Victor Ponta, candidat la alegeri. In septembrie 2015, lotul a fost inchis, iar o portiune de cateva sute de metri a fost demolata, din cauza ca au aparut fisuri si denivelari grave pe carosabil.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006293 (s)