News Flash:

Cumintenia Pamantului: Donatie importanta din partea notarilor publici

4 August 2016
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
cumintenia
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a anuntat miercuri, 3 august, ca a donat 100.000 lei la subscriptia publica organizata de Guvernul Romaniei pentru achizitionarea operei lui lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului".
Notarii publici din Romania se alatura eforturilor Ministerului Culturii de a readuce in patrimoniul cultural national sculptura lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului", unul dintre cele mai importante proiecte nationale, participand cu suma de 100.000 lei la subscriptia publica organizata de Guvernul Romaniei pentru achizitionarea acestei opere, potrivit comunicatului UNNPR remis MEDIAFAX.
"Tezaurul cultural national ne apartine tuturor si trebuie sa ne asumam impreuna responsabilitatea protejarii si mentinerii acestei fascinante opere de arta in spatiul public, spre a-si gasi locul binemeritat in cadrul Muzeului National de Arta al Romaniei", au transmis notarii publici din Romania.
Campania de sustinere a subscriptiei nationale pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi "Cumintenia pamantului", lansata (oficial in luna mai) de Guvenul Romaniei si Ministerul Culturii se va derula pana pe 30 septembrie, suma totala care trebuie stransa fiind de sase milioane de euro.
Pana la data de 1 august s-a strans o suma de 361.098 de euro.
In zilele de 1 si 15 ale fiecarei luni de campanie, pe pagina de Facebook dedicata acesteia (https://www.facebook.com/CuminteniaPamantului.ro) se anunta sumele colectate.
Potrivit site-ului www.brancusiealmeu.ro (sectiunea "Intrebari frecvente"), in situatia in care pana la data de 31 octombrie suma nu este completa, banii donati in conturile Ministerului Culturii se restituie donatorilor, conditiile, procedura si termenele pentru restituirea sumelor urmand a fi stabilite pana cel mai tarziu la data de 31 decembrie.
De asemenea, in cazul in care sumele donate depasesc valoarea necesara achizitionarii statuii, ele pot fi utilizate, in 2016, pentru asigurarea conservarii, restaurarii si punerii in valoare a operei "Cumintenia pamantului" - se precizeaza pe site.
Pretul pentru achizitia operei "Cumintenia pamantului", negociat de catre Ministerul Culturii si actualii proprietari ai statuii, mostenitorii inginerului Gheorghe Romascu, este de 11 milioane de euro. Suma de cinci milioane de euro va fi alocata de Guvern, iar restul de sase milioane de euro trebuie colectati prin intermediul contributiilor voluntare ale persoanelor private si celor juridice.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005058 (s)