News Flash:

Reactia PNL dupa decizia lui Iohannis de a amana desemnarea noului premier

22 Decembrie 2016
1166 Vizualizari | 0 Comentarii
raluca turcan3
Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sustine ca este dreptul constitutional al sefului statului sa analizeze amanuntit profilul persoanei pe care urmeaza sa o desemneze ca prim-ministru. 

"Este dreptul constitutional al presedintelui de a face o analiza amanuntita asupra persoanei pe care o va desemna prim-ministru. Probabil, daca propunerea PSD ar fi fost o persoana publica mai conturata, decizia ar fi fost mai usor de luat", a declarat Raluca Turcan, vineri, dupa anuntul sefului statului cu privire la desemnarea noului premier dupa Craciun.

Intrebata daca se asteapta ca presedintele sa o desemneze pe Sevil Shhaideh ca premier, liderul liberalilor a spus: "Dreptul presedintelui este foarte bine definit constitutional, asa ca aceasta decizie ii apartine dumnealui". 

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca va desemna premierul dupa Craciun. "Consultarile s-au incheiat, dupa doua zile, cu partidele parlamentare. Am avut in cursul acestor consultari doua propuneri pentru pozitia de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de alta parte, intre timp s-a constituit o coalitie majoritara in Parlament, o coalitie formata de PSD, ALDE si UDMR. In consecinta, in zilele urmatoare voi avea discutii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc dupa Craciun", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

dreptul constitutional raluca turcan premier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1508 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005076 (s)