News Flash:

De unde se poate inchiria Mosi Craciuni la Timisoara

22 Decembrie 2016
998 Vizualizari | 0 Comentarii
mos craciun
O firma din Timisoara inchiriaza, in preajma sarbatorilor de iarna, 12 Mos Craciuni cu varste cuprinse intre 55 si 70 de ani, jumatate fiind cu barba alba, reala, iar afacerea merge ca pe roate, astfel ca in Ajun unui singur Mos ii revine sarcina de a imparti cadouri si la zece familii.
Sunt dolofani, au barba carunta, chipul bland, o varsta rezonabila si costum rosu. Este vorba de sase barbati din Timisoara, cu varste cuprinse intre 55 si 70 de ani, care in Ajunul Craciunului au o noapte lunga. Vor juca rolul de Mos Craciuni si sunt dispusi sa se lase inchiriati de parinti care doresc sa construiasca pentru micutii lor o lume magica, de poveste.
Cei sase Mos Craciuni cu barba reala, alba, fac parte din grupul Hazlitii, o firma din Timisoara care organizeaza petreceri si evenimente pentru copii. In total, compania are una dintre cele mai mari echipe de Mos Craciuni de inchiriat din tara – 12.Cristian Hegyi, coordonatorul echipei Hazlitii, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca numarul clientilor este tot mai mare de la an la an. Primii Mosi Craciun au fost scosi la inchiriat in urma cu patru ani.
“Facem acest lucru ca o completare a evenimentelor din timpul anului, urmarim tematica sezonului. Mergem mai mult pe recomandari, cresc comenzile in functie de implicarea noastra. Echipa noastra se numeste Mos Craciun din Hazliponia si cred ca este cea mai mare echipa de Mos Craciuni din tara. Jumatate din Mosi au barba naturala, de altfel, acestia sunt si cei mai cautati, dar si tariful e mai mare”, a precizat Cristian Hegyi.
In ceea ce priveste costurile, coordonatorul echipei Hazlitii spune ca un Mos Craciun cu barba naturala se inchiriaza in seara de Ajun cu 320 lei, dar acesta este insotit si de un spiridus. Vizita Mosului la o familie dureaza intre 15 si 20 de minute. Mos Craciunul cu barba artificiala poate fi inchiriat in schimbul sumei de 150 de lei.
De asemenea, cei 12 Mos Craciuni si spiridusii lor sunt inchiriati si la serbari sau evenimente private, iar pretul este de 290 lei pentru un program care dureaza o ora. Afacerea merge ca pe roate in toata luna decembrie, iar in seara de Ajun, Mos Craciunii au zeci de comenzi de onorat.
“Participam la evenimente inca de la Mos Nicolae si pana la Craciun. In seara de Ajun, cam fiecare Mos Craciun are pana in zece familii de vizitat, din Timisoara si satele limitrofe. Persoanele pe care le selectam pentru a juca acest rol le cautam, mergem pe recomandari. Pe langa infatisare, este important si caracterul, trebuie sa iubeasca copiii. Majoritatea sunt pensionari”, mai explica Cristian Hegyi.
Inca dinainte de a intra in casa unei familii, Mos Craciunii de inchiriat afla si cateva detalii despre copiii pe care-i viziteaza.
“Se face programarea si sunt introduse mai multe date. Mosul are desfasuratorul evenimentului, stie detalii despre fiecare copil in parte, iar cand intra, are o poveste facuta deja, un repertoriu. Spiridusul este cel care il introduce pe Mosul, iar impreuna impart cadourile familiei. Daca e facuta cu suflet, e usoara aceasta meserie, merita”, precizeaza coordonatorul echipei Hazlitii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004636 (s)