News Flash:

Veste bună!

Reabilitarea cinematografului Studio se apropie de finalizare

21 Mai 2024
94 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto banatulazi ro


Modernizarea cinematografului Studio, proiect coordonat de Primăria Municipiului Timișoara, este în faza finală. În prezent, se efectuează montarea deck-ului pe terasa de pe acoperiș. În sala mare și sala mică se lucrează la montarea tavanelor lamelare.

Conform estimărilor constructorului, această etapă va fi finalizată până la mijlocul săptămânii următoare, după care va începe montarea scaunelor, a ecranelor și a proiectoarelor. Grupurile sanitare sunt finalizate, iar corpurile de iluminat au fost deja instalate.

„100.000 de pasionați de film și evenimente de bună calitate au trecut deja pragul cinematografelor Timiș și Victoria, de când le-am redeschis. Este o comunitate pe care continuăm să o dezvoltăm prin deschiderea de noi spații pentru film și evenimente. Cinema Studio este cel de-al treilea cinema complet modernizat pe care îl redeschidem în ultimii doi ani. Punctul de atracție al cinema Studio va fi terasa de pe acoperiș, cu o vedere spectaculoasă, unde în sezonul estival vor putea fi vizionate și filme”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Cinema Studio reprezintă al treilea cinematograf reabilitat de Primăria Municipiului Timișoara, după Cinema Victoria, redeschis în septembrie 2022, și Cinema Timiș, cel mai mare dintre cinematografele tradiționale ale orașului, redeschis în octombrie anul trecut. Lucrările de reabilitare ale Cinema Studio urmează să fie finalizate la începutul acestei veri, iar din toamnă, va funcționa cu un program constant sub administrarea echipei dedicate cinematografelor din cadrul Centrului de Proiecte.

Situat în zona centrală a orașului, Cinema Studio a fost construit în anul 1938 în stil Art Deco și și-a încetat activitatea în anul 2000. După modernizare, cinematograful își va păstra fațada istorică și va dispune de două săli: una cu 190 de locuri și cealaltă cu 64 de locuri. De asemenea, există și un spațiu pe acoperiș cu o capacitate de 80 de locuri. Cinema Studio va funcționa ca un cinema de artă, oferind proiecții ale celor mai recente filme de autor, focusuri tematice și festivaluri de film locale și naționale.

Pentru realizarea conceptului noului Cinema Studio și a planului de reabilitare, pe lângă Primăria Municipiului Timișoara, au fost implicate Institutul Francez, Compania Groupama Asigurări și asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor și Asociația Română a Filmului Independent (TimiShort). Valoarea totală a contractului este de 14.283.839 lei, TVA inclus.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005964 (s)