News Flash:

Razvan Murgeanu, audiat la DNA

1 Aprilie 2016
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
razvan murgeanu
Razvan Murgeanu, fost consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale in mandatul lui Traian Basescu, a fost audiat vineri de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dare de mita si instigare la spalare de bani.
Razvan Murgeanu a ajuns vineri dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie si a declarat ca a fost chemat pentru audieri in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dare de mita si instigare la spalare de bani.
Fostul consilier prezidential este cercetat sub control judiciar dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa ii admita contestatia la masura arestului preventiv, dispusa initiat de Tribunalul Bucuresti.
In acelasi dosar este cercetata si Gabriela Gangoe-Simion, practician in insolventa, fiind acuzata de intermedierea ori inlesnirea efectuarii unor operatiuni comerciale sau financiare, de catre persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenta, complicitate la dare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si spalare a banilor, in forma continuata.
Potrivit anchetatorilor "in perioada iulie 2015 – februarie 2016, inculpata Gangoe – Simion Gabriela, in calitate de practician in insolventa, a dispus plata din conturile unei societati comerciale, aflata in supravegherea sa, a sumei totale de 63.670,07 lei, reprezentand remuneratie incasata nelegal. Aceasta suma de bani a fost disimulata prin emiterea unor facturi reprezentand servicii de audit, ce nu au fost prestate in realitate, de catre o firma pe care o controleaza printr-o ruda de-a sa, catre societatea platitoare sau subcontractori ai acesteia".
Totodata procurorii sustin ca in perioada 22.06.2011 – 08.06.2012, Primaria Sectorului 5 si o asociere formata din doua firme au incheiat mai multe contracte avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarilor de reabilitare termica a unui numar de 85 imobile situate in sectorul 5 al municipiului Bucuresti, in valoare totala de 71.892.541 lei, fara TVA.
"La data de 31 decembrie 2015, Primaria Sectorului 5 Bucuresti a platit catre asocierea respectiva suma totala de 8.500.000 lei, reprezentand o plata partiala pentru serviciile prestate. Pentru a se efectua plata respectiva dar mai ales pentru a influenta functionarii ce aveau atributii in acest sens, inculpatul Stanescu Valentin, in calitate de director in cadrul Primariei Sector 5 Bucuresti, a pretins de la reprezentantii asocierii respective, prin intermediul inculpatului Murgeanu Gheorghe Razvan, suma de 15.000 de euro. La randul sau, acesta din urma a pretins de la inculpata Gangoe – Simion Gabriela, pe langa suma de bani respectiva, alti 15.000 euro, pentru sine, in scopul de a-si trafica influenta in directia aratata mai sus, lucru cu care aceasta a fost de acord", se mai spune in acelasi comunicat. Mediafax.ro

razvan murgeanu traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006085 (s)